Vokietija raginama patrigubinti aktyvių atsargos karių skaičių

Vokietijos karo rezervistų asociacija paragino tris kartus padidinti aktyvių atsargos karių skaičių šalies kariuomenėje.

Vokietijos karys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vokietijos karys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-21 12:58

„Po kelerių metų reikia turėti apie 100 tūkst. nuolat treniruojamų atsargos karių“, – Vokietijos naujienų žurnalui „Stern“ sakė asociacijos prezidentas Patrickas Sensburgas. Pasak jo, tai ambicingas tikslas, bet atsižvelgiant į pasaulinę situaciją ir Bundesvero „pasirengimą karui net ir to nepakaks“.

Atsargos kariai – daugiausia buvę Vokietijos kariuomenės Bundesvero kariai, nepraradę karinio laipsnio. Šiuo metu reguliariose pratybose tarnauja maždaug 34 tūkst. atsargos karių, o tai reiškia, kad jie paskirti į postus ir ten atlieka atsargos tarnybą.

Bundesvero duomenimis, iš viso rezervą sudaro maždaug 930 tūkst. atsargos karių.

Gynybos ministras Borisas Pistoriusas rudenį perspėjo apie karo pavojų Europoje ir pristatė naujas gynybos politikos gaires. Jose sakoma, kad „karinis pajėgumas“ yra būtina karo veiksmų sąlyga. Pasak P. Sensburgo, šie žodžiai buvo žadintuvo skambutis visiems atmerkti akis, nes „pavojus, su kuriuo susiduriame, vadinasi karas, ne mažiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.