Irako proiranietiškos pajėgos „Hashed“ tvirtina, kad per JAV smūgį žuvo karo vadas

Ketvirtadienį Bagdade per „JAV smūgį“ žuvo „Hashed al-Shaabi“ karo vadas, pranešė šios buvusios sukarintos pajėgos.

Irako „Hashed al-Shaabi“ nariai stovi sargyboje prie įėjimo į savo būstinę Bagdade 2024 m. sausio 4 d., kai buvo pranešta apie „JAV smūgį“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Irako „Hashed al-Shaabi“ nariai stovi sargyboje prie įėjimo į savo būstinę Bagdade 2024 m. sausio 4 d., kai buvo pranešta apie „JAV smūgį“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2024, 2:25 PM

„Hashed al-Shaabi“ yra daugiausiai proiranietiški buvę sukarinti daliniai, integruoti į Irako ginkluotąsias pajėgas.

„Dronas nusitaikė į „Hashed al-Shaabi“ logistinės paramos būstinę“, – nurodė vienas su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs Irako saugumo pareigūnas.

Pasak jo, per smūgį žuvo „du nariai, o dar septyni buvo sužeisti“.

„Hashed al-Shaabi“ šaltinis, kuris taip pat nepanoro būti įvardytas, patvirtino žūtis ir pareiškė, kad su ataka esą susijusios Jungtinės Valstijos.

Viena iš „Hashed al-Shaabi“ atšakų „Harakat al-Nujaba“ pareiškime sakė, kad „per JAV smūgį kankiniu tapo Bagdado operacijų vado pavaduotojas Mushtaqas Talibas al-Saidi“.

Apie tai pranešta regione tvyrant įtampai, kurią pakurstė Gazos Ruože tarp JAV sąjungininko Izraelio ir Irano remiamų „Hamas“ smogikų įsiplieskęs karas.

JAV pareigūnai naujausios informacijos kol kas dar nekomentavo. Nuo Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios Irake ir Sirijoje padaugėjo atakų prieš amerikiečių pajėgas.

Viename su „Hashed al-Shaabi“ susijusiame „Telegram“ kanale buvo paskelbta vaizdo įrašų, kuriuose matyti virš smūgio vietos Bagdado Palestinos gatvėje kylantys dūmų stulpai.

Nuo spalio vidurio Vašingtonas suskaičiavo daugiau kaip 100 atakų prieš JAV taikinius Sirijoje ir Irake.

Atsakomybę už daugybę jų prisiėmė vadinamasis Islamo pasipriešinimas Irake – tai su Iranu siejamų ginkluotų grupių, prieštaraujančių JAV paramai Izraeliui Gazos kare, aljansas.

JAV kariuomenė į neseniai surengtas atakas reagavo inicijuodama antskrydžius, taikydamasi į objektus Irake ir Sirijoje, kuriais naudojosi Iranas ir jo parankiniai, taip pat „Hashed al-Shaabi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.