Jemeno hučiai prisiėmė atsakomybę už raketų ir dronų ataką prieš JAV laivą

Irano remiami Jemeno hučių sukilėliai trečiadienį pareiškė, kad į amerikiečių laivą paleido dronus ir raketas.

Irano remiami Jemeno hučių sukilėliai trečiadienį pareiškė, kad į amerikiečių laivą paleido dronus ir raketas. <br>AP/Scanpix nuotr.
Irano remiami Jemeno hučių sukilėliai trečiadienį pareiškė, kad į amerikiečių laivą paleido dronus ir raketas. <br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2024, 4:37 PM, atnaujinta Jan 10, 2024, 4:38 PM

Hučiai apie tai prakalbo po to, kai JAV ir Jungtinės Karalystės (JK) pajėgos pranešė, kad Raudonojoje jūroje atrėmė didelio masto ataką.

Kariuomenės atstovas Yahya Saree sakė, kad į JAV laivą, kuris „teikė paramą“ Izraeliui kare su „Hamas“, buvo nutaikyta „daug“ raketų ir dronų.

„Jemeno ginkluotųjų pajėgų karinės jūrų pajėgos, raketų pajėgos ir nepilotuojamos oro pajėgos atliko bendrą karinę operaciją, pasitelkdamos daug balistinių ir jūrinių raketų bei dronų“, – socialiniame tinkle „X“ (buvusiame tviteryje) paskelbtame pareiškime tvirtino jis.

Y. Saree nepateikė detalių apie atakos vietą ar laiką. Anksčiau trečiadienį JAV kariuomenė nurodė, kad amerikiečių ir britų pajėgos numušė 18 dronų ir tris raketas, paleistas iš hučių kontroliuojamų Jemeno teritorijų tarptautinių laivybos kelių Raudonojoje jūroje link.

JK gynybos sekretorius Grantas Shappsas pareiškime pažymėjo, kad tai buvo „iki šiol didžiausia“ hučių ataka Raudonojoje jūroje.

Sukilėliai, kurie priklauso prieš Izraelį nusiteikusiai vadinamajai „pasipriešinimo ašiai“, nuo karo Gazos Ruože pradžios Raudonojoje jūroje jau surengė daugiau kaip 100 dronų ir raketų atakų, rodo Pentagono skaičiavimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.