Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius G. Shappsas grasina hučių sukilėliams

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Grantas Shappsas pagrasino hučių sukilėliams padariniais už atakas prieš komercinę laivybą Raudonojoje jūroje. Britų karinio laivyno laivas „HMS Diamond“ kartu su JAV karo laivais naktį atrėmė „iki šiol didžiausią ataką“, – trečiadienio rytą tinkle X pareiškė G. Shappsas.

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Grantas Shappsas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Grantas Shappsas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2024, 12:05 PM

Anot jo, buvo sunaikinti puolamieji dronai, kurie taikėsi į „Diamond“ ir prekybinius laivus. Įgulos nenukentėjo. Žalos esą nepadaryta ir karinio jūrų laivyno laivui.

„Didžioji Britanija kartu su sąjungininkėmis jau pareiškė, kad šios neteisėtos atakos yra visiškai nepriimtinos, – rašė JK gynybos sekretorius. – Ir jei jos tęsis, hučiai patirs padarinių. Imsimės visų reikalingų priemonių, kad apsaugotume nekaltas gyvybes ir pasaulio ekonomiką“.

Anksčiau trečiadienį pranešta, kad JAV ir JK pajėgos naktį numušė 18 dronų ir tris raketas, paleistas iš hučių kontroliuojamų Jemeno teritorijų tarptautinių laivybos kelių Raudonojoje jūroje link.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.