V. Zelenskis: reikia iš esmės „pertvarkyti“ šalies kariuomenę ir vadovybę Vasario 5-osios įvykiai

2024 m. vasario 5 d. 06:36
Papildyta
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis 23 mėnesius, Kijevo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą, kartu bandydamos išstumti rusus iš įtvirtintų pozicijų.
Daugiau nuotraukų (55)
Ukrainos karo žurnalistas, portalo censor.net vyriausiasis redaktorius Jurijus Batusovas sekmadienį paskelbė, kad padėtis Avdijivkoje yra kritinė. Pasak jo, Rusijos pajėgos veržiasi į Avdijivkos užstatytą teritoriją, mieste vyksta gatvių mūšiai.
„Rusijos kariai įsitvirtino gatvėje šiauriniame Avdijivkos pakraštyje. Matuojant tiesia linija, priešo priešakiniai daliniai yra maždaug už pusantro kilometro nuo įvažiavimo į miestą. Prieš dvi savaites priešui pavyko patekti į dvi gatves pietiniame miesto pakraštyje. Padėtis kritinė“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė J.Batusovas.
Artilerijos amunicijos trūkumas ir vėluojantis Vakarų partnerių karinės pagalbos tiekimas kelia neaiškumų Ukrainos operaciniuose planuose fronto linijose, teigiama Karo tyrimų instituto (ISW) ataskaitoje. Remdamiesi atvirų šaltinių tyrimais, analitikai teigia, kad Rusijos pajėgos naudojasi Ukrainos šaudmenų „badu“ ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nesugebėjimu imtis pakankamų atsakomųjų kovinių veiksmų.
Rusijos Volgogrado srityje esančioje naftos perdirbimo gamykloje šeštadienį kilo gaisras. Įtariama, kad objektui Rusijoje vėl smogė bepilotis orlaivis. Pastaruoju metu Ukrainos saugumo pajėgos vis dažniau smogia strateginiams objektams giliai Rusijos teritorijoje.
Buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Mykola Malomužas neseniai pareiškė, kad Ukraina turi savo balistinio tipo ginkluotės, galinčios pasiekti Uralą ir smogti atskiriems objektams Rusijos užnugaryje. Pasak generolo, Ukrainos kariškiai gali savo jėgomis pasiekti ten, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos negali naudoti vakarietiškos ginkluotės.
Sekite svarbiausius karo Ukrainoje įvykius su lrytas.lt
UkrainaRusijaAvdejevka
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.