V. Zelenskis: tolesnė JAV pagalba yra „gyvybiškai svarbi“ Ukrainos kovai

Po susitikimo su JAV viceprezidente Kamala Harris Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino JAV Atstovų Rūmus patvirtinti JAV prezidento Joe Bideno pateiktą karinės pagalbos paketą.

V. Zelenskis.<br>EPA/ELTA nuotr.
V. Zelenskis.<br>EPA/ELTA nuotr.
V. Zelenskis.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 17, 2024, 6:50 PM

„Tikimės teigiamo Kongreso sprendimo. Mums šis paketas yra gyvybiškai svarbus“, – sakė V. Zelenskis bendroje spaudos konferencijoje su K. Harris.

Jis pabrėžė, kad jo šalis yra priklausoma nuo tolesnės svarbiausio sąjungininko paramos ir yra labai dėkinga už ankstesnę pagalbą.

V. Zelenskis atsisakė komentuoti JAV vidaus politinius debatus ir artėjančius prezidento rinkimus, sakydamas, kad tai yra tik JAV žmonių klausimai, tačiau teigė, kad tikisi, jog JAV ir Ukrainos aljansas išliks.

„Nemanau, kad mūsų strateginis partneris gali sau leisti neremti Ukrainos“, – sakė V. Zelenskis.

Po ilgų atidėliojimų vieni iš dviejų JAV Kongreso rūmų – Senatas – neseniai patvirtino planus dėl naujos maždaug 60 mlrd. dolerių vertės pagalbos Ukrainai. Tačiau Atstovų Rūmų pritarimas dar negautas, nes tam priešinasi kai kurie dešiniojo sparno respublikonai, kuriuos remia buvęs prezidentas Donaldas Trumpas.

K. Harris pabrėžė, kad JAV ir toliau tvirtai remia Ukrainą ir kad J. Bidenas ir toliau kovos, kad būtų suteikta reikiama pagalba, skirta paremti šalį kovoje su tebesitęsiančia Rusijos invazija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.