M. Podoliakas: E. Macrono svarstymai apie karių dislokavimą Ukrainoje yra „geras ženklas“

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pasiuntė gerą signalą, neatmesdamas galimybės dislokuoti Vakarų karius Ukrainoje, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė aukštas Ukrainos pareigūnas.

Michailas Podoliakas.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Michailas Podoliakas.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
M. Podoliakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
M. Podoliakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
M. Podoliakas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M. Podoliakas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 27, 2024, 8:41 PM

E. Macronas po pirmadienį vykusios Europos vadovų konferencijos pareiškė, kad, siekiant nugalėti Rusiją, reikia padaryti „viską, kas būtina“, įskaitant karių dislokavimą.

„E. Macronas dabar demonstruoja gilų supratimą apie pavojų, kurį Europai kelia karas Ukrainoje“, – sakė prezidento padėjėjas Mychailas Podoliakas.

Nors kalbos apie karių dislokavimą Ukrainoje šiuo metu yra tik „diskusija“, „Prancūzijos prezidento pareiškimas aiškiai perkelia diskusiją į kitą lygmenį“, pridūrė jis. „Tai geras ženklas“, – sakė jis AFP.

Kremlius perspėjo, kad konfrontacija su NATO bus neišvengiama, jei aljansas dislokuos savo karius – o šio svarbaus žingsnio Vakarai iki šiol vengė.

E. Macronas konferenciją surengė praėjus kiek daugiau nei dvejiems metams nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą ir Kyjivui susiduriant su vis didesniais iššūkiais mūšio lauke senkant amunicijos atsargoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.