Iš Rusijos kariuomenės negali ištrūkti 20 Indijos piliečių

Indija ketvirtadienį pranešė dedanti pastangas, kad būtų paleisti maždaug 20 iš Rusijos armijos „ištrūkti negalinčių“ jos piliečių. Teigiama, kad keletas iš jų yra išsiųsti kariauti Ukrainoje.

 Iš Rusijos kariuomenės negali ištrūkti 20 Indijos piliečių.<br> AP/Scanpix/123rf asociatyvi nuotr., lrytas.lt koliažas.
 Iš Rusijos kariuomenės negali ištrūkti 20 Indijos piliečių.<br> AP/Scanpix/123rf asociatyvi nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 4:13 PM

Nuo Rusijos invazijos pradžios Ukrainoje jau žuvo dešimtys tūkstančių rusų karių ir Maskva po visą pasaulį dairosi naujų kovotojų.

Keletas rekrutų iš Indijos šį mėnesį naujienų agentūrai AFP pasakojo į rusų karių gretas įstojo susivilioję didelės algos ir rusiško paso pažadais, o vėliau buvo išsiųsti į fronto liniją.

„Mūsų supratimu, ištrūkti negali apie 20 žmonių“, – žurnalistams Naujajame Delyje sakė užsienio reikalų ministerijos atstovas Randhiras Jaiswalis.

„Dedame visas pastangas, kad jie būtų išleisti pirma laiko. Mes reguliariai bendraujame su rusų valdžios atstovais tiek čia, Delyje, tiek Maskvoje.“

Praėjusią savaitę ministerija patvirtino, kad „pagalbiniais darbininkais“ į Rusijos armiją užsirašė nenustatytas skaičius Indijos piliečių.

Jos teigimu, po derybų su Rusijos valdžia keletas iš jų jau buvo išleista.

Nei Indija, nei Rusija tiksliai nepatvirtino, ar jie buvo išsiųsti kariauti Ukrainoje.

R. Jaiswalio teigimu, ministerija „nurodė gyventojams nevykti į karo zoną“.

Su naujienų agentūra AFP kalbėję kariai sakė, kad jiems buvo žadamas darbas ne mūšio lauke, tačiau juos apmokė naudotis Kalašnikovo automatais ir kitokiais ginklais, o vėliau išsiuntė į Ukrainą.

Vyrų pasirašytoje gynybos ministerijos sutartyje rusų kalba minima „karinė tarnyba Rusijos Federacijos ginkluotose pajėgose“, taip pat nurodomas reikalavimas „dalyvauti karo veiksmuose“ ir „be jokių apribojimų tarnauti Rusijos liaudžiai“.

Indija nuo seno yra Rusijos sąjungininkė ir ligi šiol vengė atvirai pasmerkti invaziją Ukrainoje.

Analitikų teigimu, Rusijos pastangos pritraukti rekrutų iš Indijos yra vos vienas kartu su plataus masto kampanija šalyje vykdomos pasaulinės mobilizacijos aspektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.