Po susprogdintų Rusijos lėktuvų – pakitusi okupantų strategija: karo analitikai paaiškino pokyčius

Rusijos okupantai yra pasirengę rizikuoti tolesniais savo lėktuvų nuostoliais, kad pasiektų taktinių pranašumų Avdijivkos kryptimi. Tokią nuomonę naujoje ataskaitoje išreiškė Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai.

Rusijos naikintuvas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos naikintuvas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2024, 9:36 AM, atnaujinta Mar 3, 2024, 9:38 AM

„Rusijos pajėgos yra pasirengusios rizikuoti tolesniais orlaivių nuostoliais, siekdamos taktinių pranašumų Rytų Ukrainoje, greičiausiai Avdijivkos-Donecko kryptimi“, – rašo jie ataskaitoje.

Ataskaitoje taip pat pažymima, kad orlaivių nuostoliai privertė okupantus laikinai sumažinti aviacijos veiklą, tačiau pastaruoju metu Ukrainoje padažnėję Rusijos orlaivių nuostoliai dar neprivertė okupantų sumažinti taktinės aviacijos veiklos.

ISW vertinimu, prieš užimdami Avdijivką, okupantai įgijo vietinį oro erdvės pranašumą. Šiuo metu jie bando susigrąžinti šį oro pranašumą, kad galėtų paremti taktinį žygį Avdijivkos kryptimi, ir nusprendė, kad tęsti puolamąsias operacijas su oro parama yra svarbiau nei rizika prarasti daugiau orlaivių.

ISW analitikų teigimu, per dvi savaites prarasti 15 orlaivių ir kelis puikiai parengtus pilotus Rusijos kariuomenei nėra nereikšminga, turint omenyje, kad Rusijos Federacija turi apie 300 skirtingų „Suchoj“ naikintuvų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.