Gazoje laikomi per „Hamas“ išpuolį nukauto izraeliečio kario palaikai

Izraelio kariuomenė antradienį pranešė, kad vienas iš karių, kuris manomai buvo laikomas Gazoje, iš tikrųjų žuvo per spalio 7 d. „Hamas“ išpuolį, o į Palestinos teritoriją buvo išvežti jo palaikai.

Karas <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas <br>EPA-ELTA nuotr.
Karas <br>EPA-ELTA nuotr.
Karas <br>EPA-ELTA nuotr.
Karas <br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 12, 2024, 6:31 PM

Kariuomenė nurodė, kad 19-os seržantas Itay‘jus Chenas „krito spalio 7 d. ir buvo pagrobtas“ į „Hamas“ valdomą Gazos Ruožą.

Dvigubą Izraelio ir JAV pilietybę turintis karys Izraelio šarvuočių korpuse tarnavo maždaug vienerius metus, kai netoli Gazos sienos esanti jo bazė buvo užpulta, spalį kalbėdamas su žurnalistais sakė jo tėvas Ruby Chenas.

JAV prezidentas Joe Bidenas, kuris su I. Cheno tėvu ir broliu gruodį susitiko Baltuosiuose rūmuose, antradienį išplatino pranešimą, kuriame pareiškė savo užuojautą.

„Jill ir aš esame sukrėsti sužinoję, kad Amerikos pilietis Itay‘jus Chenas žuvo per žvėrišką „Hamas“ teroristų išpuolį“, – sakė J. Bidenas.

„Aš noriu dar kartą patikinti visas šeimas tų, kurie vis dar yra nelaisvėje – mes su jumis. Mes niekada nenuleisime rankų, kol jūsų mylimieji grįš namo.“

Per išpuolį Palestinos smogikai pagrobė maždaug 250 įkaitų, dauguma jų buvo paleisti per lapkritį savaitę trukusias paliaubas.

Izraelio skaičiavimu, Gazoje vis dar turėtų būti maždaug 130 belaisvių, iš kurių 32 laikomi mirusiais.

Izraelio duomenimis grindžiamu naujienų agentūros AFP skaičiavimu, per precedento neturintį spalio 7 d. išpuolį Izraelyje žuvo maždaug 1 160 žmonių.

Naujausiais „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per atsakomąjį Izraelio puolimą Gazoje jau žuvo 31 184 žmonių, dauguma jų – moterys, vaikai ir paaugliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.