Saugumo šaltinis: Izraelis surengė antskrydžių Libano rytuose, pranešama apie auką

Per Izraelio antskrydžius netoli Libano rytinio Baalbeko miesto pirmadienį žuvo vienas žmogus, pranešė saugumo šaltinis.

Izraelio naikintuvas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Izraelio naikintuvas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2024, 8:34 AM

Tai antras antpuolis šiame regione nuo spalio 8 d., kai, praėjus dienai nuo Gazos karo pradžios, „Hamas“ sąjungininkė grupuotė „Hezbollah“ ir jos pagrindinis priešas Izraelis ėmė keistis ugnimi. Nors smūgiai daugiausiai rengiami pasienio regionuose, pastarosiomis savaitėmis buvo smūgiuota į „Hezbollah“ pozicijas toliau į šiaurę, o tai pakurstė nuogąstavimus dėl plataus masto konflikto.

„Izraelio orlaiviai nusitaikė į buvusį „Hezbollah“ pastatą netoli Dar Al Amalio ligoninės“, – naujienų agentūrai AFP sakė saugumo šaltinis ir pridūrė, kad Izraelis „surengė dar vieną antskrydį, nukreiptą į sandėlį į vakarus nuo Baalbeko“. Pasak jo, per smūgius vienas žmogus žuvo, o dar šeši buvo sužeisti.

Baalbeko-Hermelio regiono gubernatorius Bachiras Khodras tinkle „X“ taip pat nurodė, kad per smūgius netoli Baalbeko žuvo žmogus.

Informaciją apie smūgius patvirtino dar vienas saugumo šaltinis, tačiau jis apie aukas neužsiminė.

Libano valstybinė naujienų agentūra NNA pranešė apie Izraelio antskrydžius dviejose vietose, įskaitant smūgį į sandėlį. NNA taip pat skelbė apie Izraelio antskrydžius, „nutaikytus į gyvenamąjį pastatą Ansaro mieste... į pietus nuo Baalbeko“.

Izraelio kariuomenė vėliau patvirtino, kad jos lėktuvai smogė į dvi vietas, priklausančias „Hezbollah“ oro pajėgoms“. „Smūgiai buvo atsakas į „Hezbollah“ orlaivių atakas, kurios pastarosiomis dienomis buvo inicijuotos Golano aukštumų kryptimi“, – pridūrė kariškiai.

Baalbeko miestas Bekos slėnyje yra „Hezbollah“ bastionas.

Vasario 26 d. už maždaug 100 km nuo sienos esantis Baalbekas tapo Izraelio smūgiu taikiniu. Tada žuvo du „Hezbollah“ nariai ir tai buvo giliausiai Libano teritorijoje surengtas antskrydis nuo priešiškų veiksmų pradžios.

„Hezbollah“ yra ne kartą sakiusi, kad sustabdys savo atakas prieš Izraelį tik tokiu atveju, jei Gazos Ruože bus paskelbtos paliaubos.

Tačiau Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas neseniai pareiškė, kad bet kokios paliaubos Gazoje nepakeis Izraelio tikslo išstumti „Hezbollah“ iš Pietų Libano jėga arba diplomatinėmis priemonėmis.

Nuo Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios spalį Libane žuvo mažiausiai 316 žmonių – tai daugiausiai „Hezbollah“ smogikai, tačiau į šį skaičių taip pat įtraukti 53 civiliai, rodo AFP skaičiavimai. Tuo metu Izraelyje žuvo mažiausiai 10 karių ir septyni civiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.