„Hamas“ į Gazos Ruožą išvežtas Vokietijos ir Izraelio pilietis pripažintas mirusiu

Mirusiu pripažintas dvigubą Vokietijos ir Izraelio pilietybę turintis vaikinas, kuris buvo pagrobtas ir išvežtas į Gazos Ruožą.

„Hamas“ į Gazos Ruožą išvežtas Vokietijos ir Izraelio pilietis Itajus Chenas pripažintas mirusiu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Hamas“ į Gazos Ruožą išvežtas Vokietijos ir Izraelio pilietis Itajus Chenas pripažintas mirusiu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2024, 5:01 PM

„Mus pribloškė žinia, kad mūsų tautietis Itajus Chenas, kuris tikėjomės vis dar yra gyvas, vis dėl to mirė“, – trečiadienį socialiniame tinklą „X“ (buvęs tviteris) rašė Vokietijos ambasadorius Izraelyje Steffenas Seibertas.

„Hamas“ jį nužudė [spalio 7 d.], kai jam buvo 19, o jo kūną pagrobė ir išvežė į Gazą, – pridūrė S. Seibertas. – Užjaučiu jo šeima, kuri taip stengėsi, kad jis būtų paleistas.“

Izraelio kariuomenė apie I. Cheno, iš Netanijos miesto kilusio kario žūtį pranešė antradienį, tačiau kitų jo pilietybių nenurodė. Žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad I. Chenas taip pat buvo ir Amerikos pilietis.

Izraelyje pasirodžiusiuose pranešimuose teigiama, kad nenurodyta žvalgybos tarnyba padarė išvadą, kad 19-erių vaikinas žuvo.

„Mūsų širdys yra sudaužytos. Mes jį taip mylėjome ir būtume padarę viską, kad jis būtų namo grįžęs gyvas“, – jo tėvų žodžius citavo Izraelio žiniasklaida.

Spalio 7 d. smogikai iš Palestinos organizacijos „Hamas“ ir kitų ekstremistinių grupuočių Izraelyje surengė skerdynes, kurių metu pagrobė ir į Gazos Ruožą išsivežė maždaug 250 žmonių.

Per lapkritį sudarytas paliaubas buvo paleisti 105 įkaitai. Valdžios duomenimis, maždaug 100 įkaitų vis dar turėtų būti gyvi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.