Estija paskelbė apie naują karinės pagalbos paketą Ukrainai

Ketvirtadienį per vizitą Kyjive Estijos gynybos ministerijos vadovas Hanno Pevkuras paskelbė apie naują 20 mln. eurų karinės pagalbos Ukrainai paketą, į jį, be kitų dalykų, įeis artilerijos sviediniai, pranešė Estijos gynybos ministerija.

Estijos karys.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Estijos karys.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-21 15:35

„Paketą sudaro prieštankiniai pabūklai, sprogmenys, įvairių rūšių artilerijos sviediniai, dujokaukės, snaiperių įranga, mažesnio kalibro šoviniai ir kita. Šį paketą sudarėme siekdami suteikti maksimalią naudą Ukrainai ir kartu pasistengėme nesumažinti Estijos pasirengimo gynybai“, – sakė H. Pevkuras, susitikęs su Ukrainos gynybos ministru Rustemu Umerovu.

Pranešta, kad naujajame pagalbos pakete yra 155 mm artilerijos sviedinių, tai papildomas Estijos indėlis į Europos Sąjungos iniciatyvą pasiųsti Ukrainai milijoną sviedinių. Estijos įnašą iš dalies finansuos Danija. Tikslus sviedinių skaičius saugumo sumetimais neatskleidžiamas.

Pasak H. Pevkuro, artėjant vasarai Ukrainai pirmiausia reikia amunicijos, visų oro gynybos elementų, atsarginių dalių ir elektroninio karo sistemų.

Gruodį Estija skyrė Ukrainai 80 mln. eurų vertės karinės pagalbos paketą, į jį įtrauktos prieštankinės raketos „Javelin“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.