Hučiai apšaudė Kinijos tanklaivį

Jemeno hučių sukilėliai apšaudė Kinijos tanklaivį. Į su Panamos vėliava plaukiojantį laivą „Huang Pu“, kuris priklauso savininkui iš Kinijos, šeštadienį netoli Jemeno Mokos uostamiesčio paleistos iš viso penkios balistinės raketos, pranešė JAV kariuomenės centrinė vadavietė (CENTCOM). Viena jų į laivą pataikė. Per incidentą žmonės nenukentėjo.

 Hučiai.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Hučiai.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2024, 2:07 PM, atnaujinta Mar 24, 2024, 2:08 PM

Iš Raudonosios jūros Indijos Mangaloro uosto link plaukiantis laivas po apšaudymo tęsė kelionę, teigiama CENTCOM pranešime. Anot duomenų, laive kilo gaisras, tačiau jis netrukus buvo užgesintas.

Anot CENTCOM, hučiai apšaudė „Huang Pu“, „nors prieš tai pareiškė, kad nepuls kinų laivų“. Laivybos bendrovė „Ambrey“ atkreipė dėmesį į tai, kad tanklaivio registracijos duomenys buvo pakeisti tik vasarį – prieš tai laivą nuo 2019 m. valdė britų įmonė „Union Maritime Ltd“.

Hučių sukilėliai nuo lapkričio apšaudo laivus Raudonojoje jūroje ir Adeno įlankoje, taip, anot jų, solidarizuodamiesi su palestiniečiais Izraelio ir „Hamas“ kare. Hučiai priskiria save prieš Izraelį nukreiptai ir Irano remiamai „pasipriešinimo ašiai“, kuriai be „Hamas“ priklauso ir Libano „Hezbollah“ grupuotė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.