Lenkija pritaria NATO 100 milijardų eurų fondo Ukrainai remti steigimui

Lenkija pritaria NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo pasiūlymui sukurti sąjungininkų įnašais penkerių metų laikotarpiui 100 milijardų eurų fondą Ukrainai remti kaip dalį paketo, kurį Aljanso lyderiai turi aprobuoti liepos mėnesį Vašingtone.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2024, 3:49 PM

Tai trečiadienį Briuselyje prieš prasidedant NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimui pareiškė Lenkijos diplomatijos vadovas Radosławas Sikorskis, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Mes palaikome generalinio sekretoriaus pastangas“, – atsakė R. Sikorskis į žurnalistų klausimus apie J. Stoltenbergo pasiūlymą.

Lenkijos užsienio reikalų ministras taip pat pareiškė, kad per susitikimą Briuselyje jis nekantriai laukia savo kolegų iš Ukrainos informacijos apie situaciją fronte ir didžiausius iššūkius.

„Lenkija taip pat pritars NATO misijos sukūrimui, kad būtų užtikrintas sklandesnis mūsų pagalbos Ukrainai teikimas“, – sakė jis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, NATO generalinis sekretorius J. Stoltenbergas pasiūlė sukurti 100 milijardų eurų fondą Ukrainai remti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste