Izraelio reakcija į Irano ataką – dar neaiški: aptarė ir keršto smūgio variantus

Izraelio vadovybė, anot žiniasklaidos, dar nenusprendė, kaip reaguos į savaitgalį Irano surengtą ataką. Karo kabinetas sekmadienį per daugiau kaip tris valandas trukusias konsultacijas nepriėmė sprendimo dėl tolesnių veiksmų, rašo laikraštis „Times of Israel“. Kartu „Israel Hayom“ citavo Izraelio pareigūną, teigusį, kad „atsakas bus“.

Izraelis ir Iranas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Izraelis ir Iranas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2024, 9:43 AM, atnaujinta Apr 15, 2024, 10:53 AM

Ateinančiomis dienomis vyks tolesni pokalbiai, rašė ir žinių portalas „Axios“, remdamasis Izraelio pareigūnu. Per posėdį buvo aptarti keli galimo Izraelio keršto smūgio variantai.

Iranas naktį į sekmadienį pirmą kartą Islamo Respublikos istorijoje tiesiogiai atakavo Izraelį. Pasak Izraelio kariuomenės, buvo paleista apie 300 raketų, dronų ir sparnuotųjų raketų, tačiau beveik visos jos buvo numuštos.

Iranas šią ataką pavadino kerštu už aukštų kariškių žūtį Sirijoje. Balandžio 1 d. per spėjamą Izraelio antskrydį prieš Irano ambasados pastatą Damaske žuvo du Irano brigados generolai.

Irano ambasadorius JT Amiras Saeidas Irvanis specialiame JT Saugumo Tarybos posėdyje sakė, kad Islamo Respublika naudojosi savo teise gintis. „Šios akcijos buvo būtinos ir proporcingos“, – sakė jis. Izraelio atstovas Giladas Erdanas tuo tarpu pabrėžė, kad Iranas „peržengė visas raudonas linijas“, todėl jo šalis dabar turi teisę keršyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste