Izraelio tankai apsupo Rafacho rytinę dalį

Izraelio pajėgos, nepaisydamos tarptautinio susirūpinimo, toliau veržiasi į Rafachą Gazos Ruožo pietuose, praneša agentūra „Reuters“.

Izraelio tankai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelio tankai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2024, 4:35 PM, atnaujinta May 10, 2024, 4:37 PM

Jos penktadienį perėmė pagrindinės gatvės, skiriančios pabėgėlių perpildyto miesto rytinę dalį nuo vakarinės, kontrolę. Tai reiškia, kad sausumos daliniai su savo tankais faktiškai apsupo Rafacho rytinę dalį.

Gyventojai pasakojo apie besitęsiančius sprogimus ir šaudymus rytuose bei šiaurės rytuose. Tarp Izraelio karių ir „Hamas“ bei „Islamo džihado“ smogikų vyksta smarkūs mūšiai.

Izraelis savaitės pradžioje paragino civilius pasitraukti iš Rytų Rafacho. Dešimtys tūkstančių žmonių priversti evakuotis už miesto. Rafache pastaruoju metų glaudėsi daugiau kaip milijonas palestiniečių, per karą pabėgusių iš kitų Gazos Ruožo dalių.

Izraelio vyriausybė argumentuoja, kad negali laimėti karo Gazos Ruože nepuldama Rafacho ir neeliminuodama tūkstančių čia besislapstančių „Hamas“ teroristų. „Hamas“ pareiškė, jog kovos, kad apgintų Rafachą. Pagalbos organizacijos baiminasi, kad dėl mūšių šimtai tūkstančių žmonių vėl gali atsidurti pavojuje.

Izraelio tankai šią savaitę jau atkirto Rytų Rafachą iš pietų ir užėmė bei uždarė vienintelį sienos perėjimo punktą tarp Gazos Ruožo ir Egipto. Penktadienį ėmusios kontroliuoti miestą skiriančią Salahuddino gatvę, pajėgos užbaigė vadinamosios raudonosios zonos, iš kurios išvyti gyventojai, apsupimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.