Stebėsenos organizacija: per Izraelio smūgį Sirijoje žuvo du „Hezbollah“ smogikai

Šeštadienį per Izraelio drono smūgį Vidurio Sirijoje žuvo du Irano remiamo Libano judėjimo „Hezbollah“ smogikai, pranešė viena stebėsenos organizacija.

Libanas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Libanas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2024, 2:15 PM, atnaujinta May 25, 2024, 3:46 PM

„Netoli Kusiro miesto Homso provincijoje Izraelio dronas paleido dvi raketas į „Hezbollah“ automobilį ir sunkvežimį, kai jie važiavo į Al-Dabos karinį oro uostą, ir nukovė mažiausiai du „Hezbollah“ smogikus bei sužeidė keletą kitų“, – pareiškė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Tai buvo jau trečias į „Hezbollah“ taikinius Sirijoje nukreiptas smūgis per maždaug savaitę.

Pirmadienį per Izraelio smūgius Kusiro rajone, esančiame netoli Libano sienos, žuvo aštuoni proiranietiški smogikai, nurodė Jungtinėje Karalystėje (JK) įsikūrusi SOHR, kuri Sirijoje turi šaltinių tinklą.

Šaltinis iš „Hezbollah“ tada naujienų agentūrai AFP sakė, kad tarp žuvusiųjų yra mažiausiai vienas „Hezbollah“ smogikas.

Gegužės 18 d. per dar vieną smūgį buvo nusitaikyta į „Hezbollah“ vadeivą ir jo kompanjoną“, teigė SOHR. Stebėsenos organizacija apie aukas nepranešė.

Izraelis retai komentuoja pavienius smūgius Sirijoje, tačiau yra ne kartą sakęs, kad neleis savo priešui Iranui ten plėsti savo buvimą.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios Izraelis savo šiaurinio kaimyno teritorijoje surengė šimtus smūgių, daugiausiai taikydamasis į kariuomenės pozicijas ir Irano remiamus smogikus, be kita ko, iš „Hezbollah“.

Smūgiai suintensyvėjo, kai spalio 7 d. Gazos Ruože prasidėjo Izraelio karas su „Hamas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.