Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Rusijoje kilo triukšmas dėl „vaikų kamasutros“

Rusijos leidykla „AST“ išleido sekso enciklopediją, skirtą 8-11 metų vaikams, pavadintą „Kaip auga mano kūnas“. 2011 m. išleista Valerijos Fadejevos knyga interneto tinklaraščiuose iš karto buvo praminta „vaikų kamasutra“. Į kovą su knyga stojo pasipiktinę Jekaterinburgo ir Uralo tėvai. Kilus skandalui, leidėjai, net nelaukdami prokuratūros įsikišimo, nusprendė knygos daugiau nebeleisti, o likusį tiražą paimti iš knygynų ir sunaikinti, rašo newsru.com.

Kilus skandalui, leidėjai, net nelaukdami prokuratūros įsikišimo, nusprendė knygos daugiau nebeleisti, o likusį tiražą paimti iš knygynų ir sunaikinti.<br>Uralo tėvų komitetas
Kilus skandalui, leidėjai, net nelaukdami prokuratūros įsikišimo, nusprendė knygos daugiau nebeleisti, o likusį tiražą paimti iš knygynų ir sunaikinti.<br>Uralo tėvų komitetas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2012, 12:05 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:31 PM

Skandalas įsisiūbavo praėjus daugiau kaip metams po knygos išleidimo, kaip tik prieš įsigaliojant naujam įstatymui dėl vaikų apsaugos nuo potencialiai kenksmingos informacijos. Tėvai sakosi triukšmą sukėlę iškart, kai tik aptiko sekso vadovėlį Jekaterinburgo knygynuose.

Iliustruota knyga apie seksą sudaryta iš keleto skyrių: „Seksualiniai santykiai“, „Ką daro suaugusieji, kai užsiima meile“, „Užsiimti meile ir pradėti kūdikį – tai tas pats“, „Spermatozoidas“, „Nuo kiaušinėlio prie embriono“, „Homoseksualizmas“, „Meilė su pačiu savimi“. Tėvai juokais siūlo turinį papildyti skyriais apie pedofiliją ir išprievartavimus.

„Paėmiau knygą ir likau priblokštas. Suaugusiųjų lytiniai organai, vyrai, moterys, detalės apie sekso pozas, patarimai, kaip glamonėti genitalijas, pasakojimas apie tai, kaip įvyksta ejakuliacija, ir t. t. Beje, ten pasakojama ir apie homoseksualizmą, ekshibicionizmą ir pedofiliją. Knyga kainavo tik 149 rublius“, - pasakojo vienas iš pasipiktinusių tėvų Jevgenijus Žabrejevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.