Šedevrą suniokojusi ispanų restauratorė užsimanė pinigų už savo darbą (video)

85 metų savamokslė restauratorė iš Ispanijos, neatpažįstamai subjaurojusi freską „Ecce Homo“, į savo „kūrinį“ reiškia autorines teises. Jos advokatai tuo jau rūpinasi. Užuot džiaugusis, kad pavyko išvengti bausmės už meno kūrinio sugadinimą, Cecilia Gimenez iš savo kaimo bendruomenės reikalauja su ja pasidalyti pelnu, gautu jos dėka, rašo 20min.ch.

Jėzaus paveikslui prajuokinus visą pasaulį, į mažą bažnytėlę „Nuestra Senora de la Misericordia de Borja“ pradėjo plaukti gausybė turistų.<br>AP
Jėzaus paveikslui prajuokinus visą pasaulį, į mažą bažnytėlę „Nuestra Senora de la Misericordia de Borja“ pradėjo plaukti gausybė turistų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2012, 11:24 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:04 PM

Jėzaus paveikslui prajuokinus visą pasaulį, į mažą bažnytėlę „Nuestra Senora de la Misericordia de Borja“ pradėjo plaukti gausybė turistų. Tūkstančiai smalsuolių traukia pasižiūrėti C. Gimenez restauruoto paveikslo. Pradžioje bažnyčios valdžia, užčiuopusi aukso gyslą, pastatė urną aukoms, tačiau per dvi savaites surinkta suma pasirodė mažoka, ir buvo nuspręsta apmokestinti įėjimą.

Šis sprendimas įsiutino pensininkę C. Gimenez ir jos šeimą. Juk tai jos darbo dėka kaimas išgarsėjo ir gavo galimybę prisidurti papildomų pajamų. Todėl C. Gimenez nori gauti savo dalį ir šiuo klausimu net kreipėsi į advokatų kontorą. Savamokslė restauratorė į savo darbą nori įgyti autorines teises.

Po to, kai išbjaurotos freskos nuotraukos pasiekė žiniasklaidą, C. Gimenez nebegali net pasirodyti gatvėje, kieno nors neužkalbinta. Žurnalistai iš Kinijos, Afganistano, Japonijos ir Irano stovi prie jos namų durų. 85 m. moteriai net išsivystė nerimo sutrikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.