Trikojis šuo padėjo sergančiam berniukui įveikti baimę (video)

2012 m. spalio 25 d. 10:07
lrytas.lt
Jų graži draugystė sužavėjo pasaulį: tik tris kojas turintis šuo padėjo sergančiam berniukui įveikti viešų erdvių baimę. Septynmetis Owenas Howkinsas, sergantis reta genetine liga, bijojo atvirų erdvių ir viešumos apskritai.
Daugiau nuotraukų (1)
Dabar jis ne tik surizikuoja išeiti į lauką, bet ir pradėjo bendrauti su aplinkiniais.
Dėl tokio pagerėjimo šeima dėkinga savo augintiniui - Anatolijos aviganiui Hačui. Nuo to laiko, kai šeima šį gyvūną pasiėmė iš prieglaudos, drovusis berniukas su šuniu tapo neišskiriamais draugais.
Liga įkalino namuose
Owenas pradėjo vengti viešumos, kai jam buvo nustatytas retas genetinis sutrikimas, dėl ko jis pasidarė kitoks nei jo bendramoksliai.
Dėl retos genetinės ligos, žinomos, kaip Švarco-Jampelio sindromas, berniuko raumenys pasidarė nuolat įtempti.
Todėl jis ėmė bijoti kalbėtis su žmonėmis ir apskritai išeiti iš savo namų Beisingstoke, Anglijoje. Tačiau, kai berniuko šeima iš gyvūnų globos įstaigos pasiėmė auginti šunį, jie nustebo, kaip teigiamai šuo paveikė Oweną.
Dabar berniukas mielai išvyksta iš namų, kad pavedžiotų savo draugą, jaučiasi laimingas ir mielai kalbasi su nepažįstamaisiais, pasakodamas jiems apie savo energingąjį augintinį.
Pamatęs, kaip Hačas gėrė savo „vaistus“: Manukos medaus, lašišos taukų ir priedų mišinį, Owenas pradėjo kitaip vertinti ir savo paties būklę.
Šunį pririšo ant bėgių
Kaip ir Oweno, šuns Hačo gyvenimo pradžia nebuvo lengva. Gyvūnas buvo siaubingai sužalotas traukinio, kai prieš dešimt mėnesių sadistai jį pririšo prie geležinkelio bėgių.
Nelaimingas gyvūnas su smarkiai sužalota galine letena ir uodega, buvo surastas tik po kelių dienų. Veterinarams neliko nieko kito, kaip tik amputuoti sužalotas koją ir uodegą.
Vargšo šuns ateitis atrodė niūri. Laimė, Oweno tėtis Willas ir jo sužadėtinė Colleen Drummond, perskaitę apie sunkią gyvūno būklę socialiniame tinkle „Facebook“, nusprendė šunį priglausti.
„Vos tik jie susitiko, Hačo poveikis Owenui buvo neįtikėtinas. Iki šuns atsiradimo sūnus nemėgo išeiti iš namų. Jis buvo kone agrofobikas. Pradėjęs lankyti mokyklą, sūnus dar labiau suprato, kad yra kitoks, ir tapo dar uždaresnis“, - prisiminė Willas.
Ateina palakti iš vonios
Owenui būtina nuolat lankytis ligoninėse, bet vien žinojimas, kad jo energingasis šuniukas yra netoliese, padeda berniukui lengviau iškęsti gydymo procedūras.
Būsima Oweno pamotė Colleen taip pat negali atsidžiaugti berniuko pasikeitimais.
„Anksčiau jis bijojo nepažįstamųjų, bet dabar kiekvienam sutiktajam nori pasakoti apie Hačą ir trokšta visada su juo dalyvauti šunų parodose. Neįmanoma nusakyti tų pokyčių, kuriuos mes matome“, - džiaugėsi Colleen.
Willas pritaria sužadėtinei: „Owenas yra nepaprastai prisirišęs prie Hačo. Tiesą sakant, jie abu labai prisirišę vienas prie kito. Kai aš maudau Oweną, Hačas ateina palakti vandens iš vonios. Jie nemėgsta būti atskirai vienas nuo kito.“
Hačas padės ir kariams
Beveik pusantrų metų amžiaus Hačas neseniai baigė Terapijai skirtų gyvūnų mokymus ir pradės lankyti kareivius, kuriems dėl sužeidimų Irako ir Afganistano karuose buvo amputuotos galūnės, bei ligotus ir nepagydomai sergančius vaikus.
Hačo sugebėjimas išgyventi ir teigiamas poveikis Owenui sujaudino visuomenę. Todėl šuo buvo apdovanotas Tarptautinės gyvūnų gerovės fondo prizu.
Taip pat šuo nominuotas Gyvūnų žygdarbių apdovanojimams, kuriuos jau kitą savaitę pristatys grupės „Queen“ gitaristas Brianas May.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.