„Youtube“ užvaldė šlykštus įrašas, kaip anakonda atryja „karvę“ (video)

„Youtube“ žaibišku greičiu plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Brazilijos džiunglių upėje milžiniška anakonda atryja savo grobį. Anaiptol ne estetiškame vaizdelyje iš laukinės gamtos gyvenimo matyti, kad besiraitančios vandenyje anakondos išvemtas stambus gyvulys, primenantis karvę, yra visiškai nesuvirškintas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2012, 10:26 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:34 AM

Nors vaizdo įrašo pavadinime nurodyta, kad anakonda atrijo karvę, akylesni žiūrovai pastebėjo, kad tai kitas gyvūnas – kapibara.

Tai stambiausias pasaulio graužikas, jūrų kiaulytės giminaitis, galintis sverti iki 80 kg. Kapibaros, gyvenančios Pietų Amerikoje, yra mėgstamiausias anakondų patiekalas.

Stambų grobį atryti anakondai užtrunka apie 90 sekundžių.

Neaišku, kodėl ji nusprendė nepasilikti praryto maisto, bet yra žinoma, kad anakondos skuba atryti maistą, jeigu yra sutrikdytos ar išgąsdintos – taip jos elgiasi, kad galėtų greičiau judėti ir pabėgti.

Žalioji anakonda užauga iki maždaug 7 m ilgio, bet pranešama apie pastebėtas ir tokias milžines, kurių ilgis siekia 12 m.

Anakondos ėda praktiškai viską – žuvis, paukščius, kitus roplius ir didelius žinduolius, tokius kaip kapibaros, tapyrai ir elniai.

Prieš suėsdamos grobį šios gyvatės jį pirma pasmaugia.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.