Mažylei ant kaklo „išdygo“ plunksna

Šeštadienį į JAV Kanzaso Hačinsono ligoninę buvo atvežta septynių mėnesių mergaitė, kuriai iš po odos medikai ištraukė plunksną. Tėvai mažylę atvežė susirūpinę, kad po žandikauliu jai išaugo didelis guzas su spuogu viršuje. Pradžioje medikai diagnozavo infekciją, bet vėliau liko šokiruoti – mergaitei po oda buvo apie 5 cm ilgio plunksna, rašo „Daily Mail“.

Medikai įtaria, kad mergaitė plunksną prarijo arba įkvėpė, ir ji įsmigo į jos skruostą arba gerklę, o organizmas su laiku pabandė svetimkūnį išstumti pro kitur.<br>AP
Medikai įtaria, kad mergaitė plunksną prarijo arba įkvėpė, ir ji įsmigo į jos skruostą arba gerklę, o organizmas su laiku pabandė svetimkūnį išstumti pro kitur.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2012, 11:33 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:06 PM

Pradžioje Myos Whittington tėvai manė, kad mergaitei padidėjo tonzilė. Medikai skyrė antibiotikų ir išsiuntė gydytis namo. Bet „tonzilė“ didėjo toliau, o jos viršūnėje atsirado spuogas. Tada mažylė vėl buvo nuvežta į ligoninę.

„Ji atrodė kaip Kvazimodas“, - sakė tėvas.

Gydytojas įtarė, kad į mergaitės limfmazgį įsimetė stafilokoko infekcija.

Jis pašalino spuogo viršų, kad ištekėtų skystis, ir pažymėjo mergaitės veidą, kad matytų, kaip didėja patinimas. Mažylei į veną ir toliau buvo lašinami antibiotikai.

Pirmadienį gydytojas pašalino susidariusį šašą, ir kai jis išėjo, tėvai pastebėjo iš tos vietos kyšantį kažkokį pagaliuką ar virvelę.

Kai vakare vėl atėjo pediatrė, jie jos paklausė, kas tai. Ši užsimovė pirštines ir iš patinusios srities mažylės kakle ištraukė juodą apie 5 cm ilgio plunksną.

Medikai įtaria, kad mergaitė plunksną prarijo arba įkvėpė, ir ji įsmigo į jos skruostą arba gerklę, o organizmas su laiku pabandė svetimkūnį išstumti pro kitur.

Tėvai paskutinius porą mėnesių buvo pastebėję, kad mergaitė liečia kairįjį skruostą, tarsi jai skaudėtų, bet manė, kad tai dėl dantų dygimo ar ausies infekcijos.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.