Greta publikacijos apie žudynes išgyvenusią mokyklą - ginklų reklama

Apie į klases po masinių žudynių grįžusius Sandi Huko pradinės mokyklos auklėtinius šią savaitę pranešė viso pasaulio žiniasklaida. Tačiau ne visų leidinių redakcijos pasirodė supratingos ir apdairios.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 5, 2013, 11:42 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:21 AM

Konektikuto valstijoje leidžiamam laikraščiui „The Stamford Advocate“ tenka atsiprašinėti dėl to, kad greta publikacijos apie vaikus, grįžtančius po tragedijos į mokyklą, išspausdino kolekcinių ir antikvarinių ginklų parodos reklamą, praneša „Newsru.com“. 

Paroda savaitgalį vyks Stamfordo mieste.

„Mūsų laikraštis neturėjo publikuoti tokio skelbimo, net jeigu tai kolekcinių ir antikvarinių ginklų reklama. Tai buvo klaida ir mes už tai atsiprašome. Ėmėmės priemonių, kad daugiau panašių atvejų nepasikartotų“, - paskelbė „The Stamford Advocate“ leidžianti kompanija „Hearst Connecticut Media Group“.

Sandi Huko pradinė mokykla Konektikuto mieste Niutaune buvo uždaryta po gruodžio 14 dieną įvykusios tragedijos. Vienas 20-metis vietos gyventojas įsiveržęs į ugdymo įstaigą nušovė 20 pradinukų ir šešias mokyklos darbuotojas, o vėliau nusižudė.

Prieš išpuolį mokykloje jaunuolis namuose nušovė savo motiną.

Ketvirtadienį Sandi Huko pradinės mokyklos auklėtiniai pradėjo lankyti pamokas kitoje švietimo įstaigoje, kurią policija apibūdino kaip „saugiausią mokyklą Amerikoje“.

Moksleiviai tęsia mokslus kaimyniniame Monro miestelyje. Čia buvo pertvarkyta kurį laiką nenaudota Čalk Hilo mokykla. Ji perėmė Sandi Huko pavadinimą.

Kad žudynių sukrėstiems moksleiviams būtų lengviau prisitaikyti prie naujos vietos, mokytojai pervežė į Monro senosios mokyklos baldus ir daiktus.

Žudynės JAV vėl atgaivino nacionalinius debatus dėl ginklų kontrolės, o prezidentas Barackas Obama pažadėjo palaikyti teisės aktą, draudžiantį gyventojams turėti kovinių šaunamųjų ginklų.

Parengė Jurgita Žilinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.