Sniego senį užpuolusi tigrė parodė nasrus iš vidaus (video)

Kokį vaizdą mato žmogus, kai jį ėda tigras? Išžioti nasrai prie pat veido, šiurkštus liežuvis... Toks vaizdas buvo nufilmuotas, tačiau apsieita be aukų. Aukos funkciją atliko sniego seniai su vieno iš jų petyje paslėpta kamera, nulipdyti vakarų Anglijos Longleato safari parke. Tigrų šėlionės buvo filmuojamos ir iš toliau. Kelios kameros užfiksavo, kaip parke gyvenantys Sibiro tigrai džiaugiasi sniegu ir bando suėsti sniego senius. Ypač įspūdingi vaizdai – iš paties tigro ėdamo sniego senio perspektyvos.

Ypač įspūdingi vaizdai – iš paties tigro ėdamo sniego senio perspektyvos.<br>Youtube
Ypač įspūdingi vaizdai – iš paties tigro ėdamo sniego senio perspektyvos.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-23 20:43, atnaujinta 2018-03-13 09:27

Safari parko atstovas Steve'as Myttonas „Daily Mail“ pasakojo: „Išleidę tigrus, mes įjungėme kameras ir sušokome į už 20 metrų stovintų visureigį. Jie matė, kaip mes visą valandą lipdėme sniego senius, o kai buvo išleisti, iš karto nudrožė prie jų. Jie apsupo juos, ir vienas ar du šoko ant aukštesniojo. Soundari pamatė ant žemės kamerą ir pabandė ją suėsti“.

Tačiau kameros skonis tigrei nepatiko. Kai parko darbuotojai vėl ją pasiėmė, ji tebeveikė, o padaryto įrašo kokybė nustebino. „Tai unikali juosta, parodanti tigro burną iš vidaus. Niekada anksčiau nebuvome nieko panašaus matę. Tai taip pat buvo mums naudinga, nes turėjome galimybę atlikti greitą Soundari sveikatos patikrinimą, apžiūrėdami jos burną, dantenas ir dantis“, - sakė S. Myttonas.

Longleato safari parke gyvena keturi Sibiro tigrai – trys patelės ir patinas. Visi gimę nelaisvėje ir yra apie 7 metų amžiaus.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.