Kijevo pensininkai šeštadienio vakarus leidžia šokdami metro perėjoje (video)

Centrinio Kijevo metro stotelės Teatralna perėja kiekvieną šeštadienį pavirsta pagyvenusių žmonių ir pensininkų diskoteka.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Mar 4, 2013, 12:13 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:06 PM

Jau maždaug dvidešimt metų žmonės čia susitinka pabendrauti, susipažinti ir pašokti, mat dėl nedidelių pensijų neišgali tam nuomotis kokios nors salės.

Per tokius susiėjimus jau yra susipažinę apie 20 porų. Viena jų – 58 metų Natalija ir 75-erių Mykola, kurie jau ketverius metus gyvena kartu.

Jiedu į savo namus įsileido naujienų agentūros „Reuters“ fotografą Glebą Garanichą, kuris įamžino ukrainiečių pasirengimo šokiams akimirkas.

Vienoje nuotraukoje jau pasipuošusi pora pasibučiuoja ir išeina į kassavaitinį renginį metro perėjoje.

G. Garanichas sako pirmą kartą vadinamąją metro diskoteką pamatęs prieš maždaug 20 metų, tačiau tada didesnio dėmesio į ją neatkreipęs.

Dabar fotografas nutarė užfiksuoti šio susiėjimo akimirkas. „Pagrindinė šios šalies vyresniosios kartos problema ta, kad jie jaučiasi nereikalingi valstybei ir aplinkiniams žmonėms. Ši karta užaugo Sovietų Sąjungoje. Daugelis jų negali prisitaikyti prie visiškai kitokio gyvenimo būdo, susitaikyti su nauja realybe ir vertybėmis.

Jie nesupranta bendravimo per socialinius tinklus, tačiau aiškiai prisimena, kaip vaikystėje ir jaunystėje švęsdavo visas šventes. Kai būdavo išnešami į lauką maistu nukrauti stalai, kaimynai iš tos pačios gatvės ar namo susėsdavo kartu, o po to šokdavo per naktį. Šie šokiai jiems primena tą laiką ir jaunystę. Tai galimybė grįžti ten kelioms valandoms, nors ir mintimis“, - rašė G. Garanichas.

Jis pastebėjo, kad daugelis pensininkų nepamiršta problemų ir šokdami – jie niekada nesišypso. Tačiau yra ir tokių, kurie tik pradėję šokti smarkiai pasikeičia – atrodo jaunesni, akys spindi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.