Arabų princas jachtos dydžiu perspjovė R. Abramovičių (video)

Rusų oligarcho Romano Abramovičiaus jachta – nebe didžiausia privati jachta pasaulyje. Futbolo klubo „Chelsea“ savininko jachtos „Eclipse“ matmenys nusileido jachtai „Azzam“, kuri buvo nuleista į vandenį penktadienį iš laivų statyklos Vokietijoje, Brėmene, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2013, 8:03 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:21 PM

Laivas kainuoja 609 mln. JAV dolerių ir yra dviejų futbolo aikščių dydžio. Jo ilgis – 180 metrų. Ši jachta yra ir viena greičiausių pasaulyje – jos greitis gali pasiekti 30 mazgų (55,56 km/h).

Prabangaus laivo savininko pavardė kol kas oficialiai neskelbiama. Bet neoficialiomis žiniomis, tai yra Saudo Arabijos princas Al Waleedas bin Talalis.

Jachtos dizainas sukurtas Italijoje, o patį laivą pastatė vokiečių kompanija „Lurssen Yachts“. Ją pastatyti, pradedant koncepcijos sukūrimu, baigiant nuleidimu į vandenį, užtruko ketverius metus.

Jachta „Azzam“ - didesnė už R. Abramovičiaus „Eclipse“. R. Abramovičiaus jachtos ilgis - „tik“ 169 m, joje du baseinai, dvi sraigtasparnių nusileidimo aikštelės, diskotekų salė ir apie 30 kajučių. Rusų oligarcho jachtos greitis siekia apie 25 mazgus. Joje yra ir nedidelis povandeninis laivas, ir net priešraketinės gynybos sistema.

Metų pradžioje R. Abramovičius dalyvavo vadinamajame „superjachtų mūšyje“ ir lygino savo laivą su kitų turtingiausių pasaulio žmonių laivais. Tada, esą, kažkoks verslininkas iš Artimųjų Rytų pareiškė, kad užsisakė 10 m ilgesnę jachtą.

Kiek yra žinoma, „Azzam“ jachtos statybai vadovavo inžinierius Mubarakas Saadas al Ahbabis. Užsakovas jo paprašė pastatyti didelę jachtą su šiuolaikiniu dizainu, kuri bet kokiuose vandenyse galėtų išvystyti didelį greitį. „Azzam“ variklių galingumas siekia 94 tūkst. arklio jėgų. Laivą aptarnaus 50 žmonių ekipažas. Savininkui jachta bus pristatyta kiek vėliau šiais metais.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.