„Femen“ parsidavė – apnuogino krūtines juvelyrikos reklamai

„Femen“ aktyvistės parsidavė – iki šiol apnuogindavusios krūtines protestuodamos aktualiais visuomenei klausimais, šįkart dalyvavo reklaminėje prancūzų žurnalo „Citizen K“ fotosesijoje ir reklamavo prabangią juvelyriką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 13, 2013, 9:02 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:08 AM

Merginos nuotraukose atrodo panašiai, kaip ir per protestus – nuogomis krūtinėmis, aprašinėtomis šūkiais. Jos kažką garsiai šaukia, demonstruoja plakatus, bando išsiveržti iš policininkų rankų.

Tačiau šūkiai – ne vienintelis dalykas, puošiantis jų kūnus. Merginos pasipuošusios prabangių juvelyrikos kompanijų „Cartier“ ir „Faberge“ papuošalais.

Projekto, pavadinto „Luxury Riot“, autorius – prancūzų fotografas Fredas Meylanas, dirbantis su tokiais glamūriniais leidiniais, kaip „Zadig & Voltaire“, „Harper's Bazaar“, „Glamour“, „Vogue“, „Elle“, „Citizen K“.

Glamūrinė „Femen“ fotosesija žiniasklaidos atstovams ir interneto vartotojams susižavėjimo nesukėlė. Pasipylė kritika, kad organizacijos protestai praranda socialinį aktualumą ir tampa banalia reklama.

Neatmetama galimybė, kad reklaminei fotosesijai merginos ryžosi ieškodamos papildomų lėšų, kurių prireiks gelbstint savo bendražyges teismuose. Praėjusią savaitę prieš „Femen“ merginas buvo iškeltos net dvi bylos. Viena – už salafitų vėliavos sudeginimą Prancūzijoje. Už tai pagrindinės Paryžiaus mečetės atstovai tris „Femen“ nares padavė į teismą.

Antroji byla iškelta už akciją V. Putino ir A. Merkel akivaizdoje per parodą Vokietijoje. Vokietijoje joms iškelta byla už valdžios atstovų ir kitos valstybės atstovų įžeidimą. Jeigu bus pripažinta, kad feminisčių šūkiai, vadinantys V. Putiną diktatoriumi, šmeižikiški, joms gali grėsti iki penkerių metų kalėjimo.

Iki šiol Ukrainos feministės už kai kurias akcijas yra gavusios tik nereikšmingų piniginių baudų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.