Kanadietis šaudo spausdintu šautuvu

3D spausdintuvu įmanoma išsispausdinti net ginklą. Ir ne kokį nors muliažą, o tikrą, šaudantį kulkomis. Kanadietis, pasivadinęs Matthew, „Youtube“ įkėlė jau ne vieną įrašą, kuriame išbando „Grizlį“ – 22 kalibro šautuvą, pavadintą Kanados gamybos Antrojo pasaulinio karo tanko garbei, rašo independent.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2013, 6:17 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:41 AM

Grizlis“ pagamintas iš ABS+ plastiko – tai pakankamai tvirta, bet lengvai prieinama ir pigi medžiaga. Palyginti su šiuolaikiniais šaunamaisiais ginklais, „Grizlis“ gana primityvus. Po kiekvieno šūvio tenka iš vamzdžio iškrapštyti šovinio tūtelę.

„Grizlio“ kūrėjas sakosi esąs beveik 30 metų, gaminantis įrankius statybų pramonei. „Grizlio“ projekto prisipažįsta ėmęsis įkvėptas „Liberator“ pistoleto. Tai – pirmasis pasaulyje spausdintas pistoletas.

JAV valdžia pareikalavo šių metų gegužę pašalinti iš interneto pistoleto projektą. Iki tol jį buvo spėta atsisiųsti daugiau kaip 100 tūkst. kartų.

Australijos policija išsispausdino ginklo kopiją norėdama patikrinti jo patikimumą ir įspėjo, kad šaunant jis dažnai sprogsta. Todėl pažaidimas su spausdintais šaunamaisiais ginklais gali būti mirtinas.

„Grizlio“ kūrėjas tvirtina, kad sukurti patį šautuvą jam užtruko tris dienas. Tačiau savo kūrinį jis nuolat tobulina.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.