Prie Skandinavijos aptikta žuvis, kramtanti vyrų sėklides lyg riešutus

Skandinavijoje mėgstantys nuogi maudytis vyrai įspėjami būti atsargūs – gali atplaukti žuvis ir nukąsti jų sėklides. Taip, perskaitėte teisingai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2013, 3:53 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:37 AM

Danijos gamtos istorijos muziejaus ekspertai paskelbė, kad Daniją ir Švediją skiriančiame Eresuno sąsiauryje žvejys sugavo paku – žuvį, kurios tėvynė yra Pietų Amerika, praneša CNN.

Nors paku turi didelius dantis ir atrodo gana grėsmingai, paprastai ji laikoma taikia piranijos giminaite. Dideli paku dantys nėra tokie aštrūs, kaip piranijos, tačiau „visai pajėgūs“ perkąsti žvejybinius tinklus ir pirštus, sako muziejaus ekspertai. Tiesa, kitaip nei piranija, kuri ėda mėsą, paku yra vegetarė.

Tad kodėl maudantis vis vien reikėtų jos pasisaugoti? Pasirodo, paku savo galingais žandikauliais mėgsta traiškyti riešutus ir kartais gali supainioti vyriškus reprodukcinius organus su savo mėgstamais skanėstais.

Kaip ši egzotiška žuvis atsirado Skandinavijos vandenyse, neaišku, sako muziejaus atstovai.

„Kai randame žuvį, kuri čia neturėtų būti, pirmiausiai įtarimas krenta ant akvariumų mėgėjų ir žuvų veisėjų“, - sako Peteris Raskas Molleris.

Muziejaus ekspertai žada atlikti žvejo tinkluose rastos paku genetinį tyrimą ir daugiau sužinoti apie šią žuvį.

O kol kas muziejaus ekspertai pataria: „Visiems, kas šiomis dienomis maudysis Eresune, patartina nepamiršti maudymosi glaudžių“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.