Detektyvas E.Puaro atgims naujame romane

Puaro buvo vienas mėgstamiausių A.Christie personažų.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2013, 9:22 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:38 PM

Britų kriminalinių romanų autorei Sophie Hannah patikėta parašyti garsiosios A.Christie romanų serijos apie Puaro tęsinį. Šiam projektui pritarė ir A.Christie šeima.

Knyga turėtų pasirodyti kitą rugsėjį, praėjus 94 metams nuo pirmojo detektyvo su E.Puaro „Paslaptingas įvykis Stailse“ (The Mysterious Affair at Styles) pasirodymo, sakoma bendrame leidyklos „Harper Collins“ ir A.Christie autorines teises valdančios kompanijos „Acorn Productions“ pranešime.

Pasak S.Hannah, būtent A.Christie, kuri mirė 1974 metais, privertė ją „pamilti detektyvinius romanus“, kai būsimai rašytojai tebuvo 13.

„Beveik neįmanoma žodžiais apsakyti, kokia jaučiuosi pagerbta, kad man buvo patikėtas šis nuostabus projektas“, – sakė rašytoja.

„Christie puikiai plėtojamas siužetas ir gilus žmogaus psichikos supratimas suformavo mane kaip kriminalinių romanų rašytoją“, – kalbėjo S.Hannah.

Ji pridūrė, kad tikisi „sukurti mįslę, kuri painios ir erzins neprilygstamąjį Erkiulį Puaro mažiausiai keletą gerų skyrių“.

S.Hannah yra išleidusi aštuonis psichologinius trilerius ir aštuonis poezijos rinkinius. Du iš jos romanų buvo ekranizuoti televizijai.

Puaro buvo vienas mėgstamiausių A.Christie personažų.

A.Christie vaikaitis Mathew Prichardas stebisi rašytojos „įžvalgumu“ ir sako, kad S.Hannah agentas pasiūlė leidėjui knygos idėją tą pačią savaitę, kai šeima tarpusavyje pradėjo aptarinėti naujo A.Christie stiliaus romano idėją.

„Jos sugalvota siužetinė linija buvo tokia įdomi, o jos aistra mano senelės darbams tokia stipri, kad mes nusprendėme, jog būtų laikas išleisti naują agatą kristi“, – sakė ji.

Visame pasaulyje parduota daugiau nei 2 mlrd. A.Christie romanų kopijų, jos knygos buvo ekranizuotos, pagal jas kuriami spektakliai. Garsioji jos pjesė „Pelėkautai“ (The Mousetrap) yra ilgiausiai Londone rodomas spektaklis, kurio uždanga per 61 metus kilo ir leidosi net 25 tūkst. kartų.

E.Puaro yra jau ne pirmas personažas, atgimstantis po savo kūrėjo mirties.

Po Iano Flemingo Džeimso Bondo nuotykius pratęsė Sebastianas Faulksas, Jeffery Deaveris ir Williamas Boydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?