Gruzinė 18 metų išlaikė alkoholyje balzamuotą sūnaus kūną

Gruzijoje motina alkoholiu balzamavo savo sūnaus kūną ir laikė jį 18 metų, „kad jo sūnus galėtų pamatyti, koks žmogus buvo jo tėvas“. Tsiuri Kvaratskhelia prieš 18 metų mirusio Joni Bakaradzės kūną laiko suvyniotą į alkoholyje mirkytas paklodes ir taip apsaugo jį nuo irimo. Kūnas paguldytas mediniame karste moters namo rūsyje. Motina visus 18 metų juo rūpinasi, todėl jos 22 metų sūnaus kūnas yra vis dar gerai išsilaikęs, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2013, 12:49 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:09 AM

Per kiekvieną sūnaus gimtadienį motina pakeisdavo jam drabužius. Tačiau prieš ketverius metus dėl irimo procesų tai tapo nebeįmanoma.

„Jis norėjo, kad jo sūnus šitaip jį pamatytų, - aiškina moteris. - Manau, kad šitaip vaikas pradėjo mylėti savo tėvą.“

Rūsyje yra padarytas nedidelis langelis, per kurį šeimos nariai, draugai ir praeiviai gali pasižiūrėti, kaip mumija laikosi.

T.Kvaratskhelia naudoja ne vieną gudrybę, padedančią išlaikyti sūnaus kūną.

„Vieną naktį per sapną išgirdau balsą, kuris man liepė apsaugoti Joni įtrinant alkoholiu. Todėl nuo tada, kad apsaugočiau kūną, pradėjau naudoti šlapias paklodes, sumirkytas alkoholyje, - pasakoja ji. - Negalima kūno palikti be paklodžių nakčiai, nes oda taps juoda kaip anglis.

Dešimt metų per jo gimtadienį keisdavau jam drabužius. Tiktai pastaruosius ketverius metus nebegaliu to daryti. Jis buvo geras žmogus, geras vyras, ne toks, kaip dabar.“

Dabar Joni, kurio mirties priežastis lieka neaiški, pradėjo irti, nes dėl ligos motina nebegali juo kasdien pasirūpinti taip, kaip anksčiau.

„Susirgau ir nebegalėjau prižiūrėti jo kūno, - skundžiasi ji. - Tai padarė jam poveikį. Mano sūnus yra gražus. Dėl naudojamų paklodžių jo oda vėl taps balta, ir viskas bus gerai.“

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.