Virš Lietuvos skraido velniškas lėktuvas

Skrydžio numeris - 666, kryptis – HEL. Ar jūsų širdis būtų rami, jeigu šiandien, rugsėjo 13-ąją, penktadienį, reikėtų sėsti į tokį lėktuvą? Naujienų agentūros „Associated Press“ žurnalistas Davidas Mac Dougallas surizikavo. Pasak jo, keleiviai, kuriems šiandien teko oro bendrovės „Finnair“ skrydis AY666 iš Kopenhagos į Helsinkį, bent jau išoriškai neatrodė susinervinę. Lėktuvas buvo beveik pilnas.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Sep 13, 2013, 5:06 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:45 AM

D.Mac Dougallas šį rytą rašė, kad kasdienis skrydis AY666 iš Kopenhagos į Helsinkį šiemet net du kartus skris penktadienį, kuris sutaps su 13 mėnesio diena.

Penktadienis, 13-oji yra laikomas nesėkminga diena. O numeris 666 kelia stiprias neigiamas biblines asociacijas.

„Tarp pilotų sklando tokie juokeliai, - pripažino žurnalisto pakalbintas „Finnair“ pilotas veteranas Juha-Pekka Keidasto, kuris skraidino minėtą „Airbus A320“ iš Kopenhagos į Helsinkį. - Bet aš nesu prietaringas. Man tai – tik sutapimas.“

Anot D.Mac Dougallo, kai kurios oro linijos, pavyzdžiui, „Scandinavian Airlines“, vengia keleiviams baimę keliančių ženklų. Jų lėktuvuose nėra 13 eilės.

Apie Šiaurės ir Baltijos šalis rašantis škotas pastebėjo, kad šiaurės europiečiams šie simboliniai skaitmenys dar nauji ir nelabai baisūs.

„Mažiau kaip prieš 100 metų skaičius 13 dar neturėjo bloga lemiančios reikšmės. Šis fenomenas šiaurėje gana naujas“, - D.Mac Dougallui sakė Estijos Tartu universiteto lyginamosios tautosakos profesorius Ulo Valkas.

Nepaisant prietarų, skrydžio 666 keleiviams į HEL nebuvo daug priežasčių jaudintis. Oro sąlygos virš Baltijos šalių – puikios.

„O jeigu kam nors baisu dėl skaičiaus 666, visada prašome kreiptis į įgulą, kuri jums mielai padės“, - pridūrė orlaivio kapitonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.