Studentas suprojektavo vaikščiojantį miestą

Įsivaizduokite, kad gyvenate mieste, turinčiame kojas ir galinčiame persikelti bet kur, ieškant geresnių darbų ar gamtinių resursų. Jūsų pašto kodas nuolat keistųsi, nes po pasaulį keliautumėte kartu su milžinišku vikšriniu metropoliu. Tokio vikšrais judančio klajojančio miesto idėją pasiūlė ir išplėtojo architektūros studentas iš Madrido Manuelis Dominguezas, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-07 11:34, atnaujinta 2018-02-20 13:14

Jo suprojektuotas miestas turėtų vikšrus, panašius kaip tankas, ir jais galėtų persikelti į vietas, kur gyventojams būtų lengviau susirasti darbą.

Projektas, pavadintas „Labai didelė struktūra“, yra vaikščiojantis metropolis, kuris turi viską, ko galima tikėtis iš miesto – ir sporto aikštynus, ir restoranus, ir universitetus, ir ligonines, ir bibliotekas.

Vaikščiojančio miesto idėją septintajame dešimtmetyje buvo pasiūlęs britų architektas Ronas Herronas.

Jis siūlė, kad skirtingi vaikščiojantys miestai galėtų įvairiai jungtis tarpusavyje ir esant reikalui suformuoti didesnes „vaikščiojančias metropolijas“, o po to išsiskirti.

„Labai didelė struktūra“ išplėtoja R.Herrono viziją, ekologiškos energijos kartai siūlydamas mieste naudoti vėjo turbinas, saulės kolektorius ir vandenilio energetikos elektrines.

Nors projektas studentiškas, pasak M.Dominguezo, „Labai didelę struktūrą“ teoriškai įmanoma pastatyti.

„Nors mane labai traukia mokslinė fantastika ir utopinė bei distopinė architektūra, aš labiau domiuosi realaus gyvenimo technologijų tyrimais, - sakė jis. - Tai ir kasybos po atviru dangumi mašinos, laivų statybos įrenginiai, didelių uostų ir didelių laivų logistika ir valdymas, kosmoso technologijos ir ekologiniai kaimai.“

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.