Londono merą išmušė iš vėžių intelekto testas

Londono meras Borisas Johnsonas prisišnekėjo. Jis sukėlė nemažą pasipiktinimą pareiškęs, kad iškilti į karjeros viršūnes gali tiktai tie, kieno aukštas intelekto koeficientas. Radijo laidos vedėjas Nickas Ferrari tiesioginiame eteryje patikrino paties mero intelektą. Ir ką jūs manote – į du iš trijų intelekto testo klausimų jis atsakė neteisingai, o į trečiąjį iš viso atsisakė atsakyti. „Tai ne apie mane, Nickai“, – susigėdęs paaiškino B.Johnsonas. O jūs ar atsakytumėte į klausimus, į kuriuos nesugeba atsakyti Londono meras?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-04 12:03, atnaujinta 2018-02-20 00:02

„Daily Mail“ pateikia N.Ferrari ir B.Johnsono pokalbį.

N.Ferrari: Žmogus stato namą su keturiomis sienomis, kurios sudaro kvadrato formą. Kiekviena siena nukreipta į pietus. Ateina didelis lokys. Kokios spalvos yra lokys?

B.Johnsonas: Lokys greičiausiai yra rudas, aš neįsivaizduoju, kokios spalvos tas lokys. Bet tai neatitinka mūsų pokalbio.

N.Ferrari: Iš tiesų baltas, nes lokys yra Šiaurės ašigalyje. Pabandykime kitą klausimą.

B.Johnsonas: Įdėmiai klausau.

N.Ferrari: Atimate du obuolius iš trijų, kiek obuolių jūs turite?

B.Johnsonas: Jūs turite... jūs turite krūvą obuolių, jums liko vienas obuolys.

N.Ferrari: Jūs sakote, kad turite vieną obuolį? Netiesa, jūs turite du obuolius. Taigi, 0:2 ne jūsų naudai. Pabandykime dar vieną, jūs vakar vakare atsigulėte miegoti aštuntą...

B.Johnsonas: Manau, mintis, kurią pasakiau...

N.Ferrari: Tai jūs užvedėte kalbą apie intelekto koeficientą. Aš vakare nuėjau miegoti aštuntą ir žadintuvo rodyklę nustačiau devintai ryto. Kiek valandų man liko miegoti, kol nuskambės žadintuvas?

B.Johnsonas: Miegojau kaip užmuštas, nes ruošiausi pas jus į radijo laidą. Mes laukiame jautresnių klausimų.

N.Ferrari: Jūs atsisakote atsakinėti, ar ne?

B.Johnsonas: Aš jums sakau... Niekas nesakė, kad intelekto koeficientas yra vienintelis gabumų matas, bet aš ne kartą sakiau, kad mūsų sistema smukdo žmones, turinčius gabumų, ir kuriems galėtų sektis geriau.

Atsakymas į klausimą, į kurį taip ir neatsakė B.Johnsonas – jeigu jūsų žadintuvas su rodyklėmis, miegoti jums teks tiktai vieną valandą, nes toks laikrodis neskiria devintos ryto nuo devintos vakaro.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?