„National Geographic“ žiuri sužavėjo iš po ledo žvelgiantis lokys

Kaip ir kasmet, baigiantis metams žurnalas „National Geographic“ išrinko gražiausias šių metų nuotraukas. „National Geographic Photo Contest 2013“ nugalėtojai pribloškia iš nuotraukų dvelkiančiu mistiškumu. Pusiau perregimų vaiduoklius primenančių didžiųjų baltųjų garnių skrydis, lyg ant balto debesies paplūdimio smėlyje sugulusios karvės, kurioms virš galvų kyla spalvingi jėgos aitvarai. O pirmąją vietą laimėjusi nuotrauka priverčia aiktelėti iš netikėtumo. Po rausvu beribiu dangumi iš po tirpstančio ledo žvelgia baltasis lokys.

Ledo lokys.<br>Paul Souders/National Geographic Photo Contest nuotr.
Ledo lokys.<br>Paul Souders/National Geographic Photo Contest nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 21, 2013, 6:20 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:47 PM

Ši nuotrauka tapo ir „Gamtos“ kategorijos nugalėtoja. Baltojo lokio, nufotografuoto Hudsono įlankoje, autorius Paulas Soudersas iš Sietlo laimėjo 10 tūkst. JAV dolerių piniginį prizą ir kelionę į seminarą „Nacional Geographic“ būstinėje 2014 m. sausį.

Antrosios vietos laimėtoja - Cecile Baudier iš Danijos, laimėjusi ir pirmąją vietą „Žmonių“ kategorijoje. Jos nuotraukoje „Kartu, vienišas“ - automobiliu keliaujančių danų paauglių, identiškų dvynių psichologinis portretas.

„Vietovių“ kategorijoje nugalėjo Adamas Tanas iš Malaizijos, savo nuotrauką pavadinęs „Ilgas kelias į aušrą“. Joje dirbti einant motina su vaiku krepšyje už nugaros keliauja gatve per tirštą rūką į aušros pusę.

Iš viso kasmetinis konkursas sulaukė daugiau kaip 7 tūkst. nuotraukų iš daugiau kaip 150 šalių.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.