Paralyžiuotas amerikietis ant rampos atlieka beprotiškus triukus

Neįgalumas nėra kliūtis būti sportininku ekstremalu. Kojų nevaldantis 22 metų amerikietis iš Las Vegaso Aaronas Fotheringhamas, dar žinomas kaip Wheelzas, įrodė – invalido vežimėlis gali būti ypač ekstremalių triukų atlikimo priemonė. Vaizdo įrašai, kaip jis, su šalmu ir rankų apsaugomis, invalido vežimėliu beprotišku greičiu rieda rampomis, atlieka šuolius ir vartosi ore, „Youtube“ daugybę kartų peržiūrimi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2014, 3:46 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:01 AM

A.Fotheringhamas gimė turėdamas nugaros smegenų defektą, medicinoje vadinamą split spine. Berniukas buvo įvaikintas. Nors visiškai nevaldė kojų, nuo pat pradžių darė viską, ką daro tokio pat amžiaus kūdikiai – išmoko verstis, atsisėsti ir netgi šliaužti. Šliaužė jis naudodamasis rankomis ir pilvu. Kai įtėviai nupirko pirmąją vaikštynę, jis iškart ėmė bėgioti. Labai greitai išmoko naudotis ramentais. Apsisiautęs Supermeno apsiaustą, keturmetis su ramentais lėkdavo nuo kalnų įsivaizduodamas, kad skrenda.

Invalido vežimėliu važinėti po rampas Aaronas pradėjo aštuonerių. Jis palydėjo į parką brolį, bet pamatęs rampą pats nenorėjo likti nuošalyje. Tad važiavo, žinoma, ir krito, buvo sunku, bet nė už ką nenorėjo pasiduoti, vis bandė. Nuo tada ir pamėgo šį sportą.

Jis yra laimėjęs ne vienas BMX laisvojo stiliaus varžybas, tačiau labiau mėgsta važinėtis ant rampos su draugais savo malonumui. Jis pats sugalvoja kuo sudėtingesnių triukų. Kai sumanė įrašus paskelbti internete, tapo tikra žvaigžde. Jį kviečia į visus JAV kampelius, kur Aaronas rengia pasirodymus, dalyvauja neįgalių vaikų vasaros stovyklose, rodo jiems įkvepiantį pavyzdį.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.