Olimpiados atidarymo dieną - „Google“ parama homoseksualams

„Google“ šį savo žingsnį komentuoti atsisakė.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:35 PM

Šis „Google“ žingsnis yra akivaizdus iššūkis Rusijos premjero pavaduotojo Dmitrijaus Kozako perspėjimui, kad olimpiados žiūrovai ir atletai nemėgintų propaguoti gėjų teisių.

Vicepremjeras pareiškė, jog tai draudžia Olimpinė chartija ir Rusijos įstatymai, draudžiantys propagandą per sporto renginius.

„Google“ paieškos sistemos pradiniame puslapyje po vaivorykštiniu logotipu ir žiemos sporto šakas vaizduojančiais paveikslėliais pateikiama ištrauka iš Olimpinės chartijos: „Žmogus turi teisę sportuoti. Kiekvienas asmuo turi turėti galimybę sportuoti nepatirdamas jokios diskriminacijos ir jausdamas olimpinę dvasią, kuri reikalauja abipusio draugiškumo, solidarumo ir kilnaus elgesio supratimo.“

Spragtelėjus logotipą, atveriamos nuorodos į tinklalapius, susijusias su Olimpine chartija, ir pranešimus apie įvykius, kuriuos „Google“ interpretuoja kaip protestą prieš Rusijos pareigūnų vykdomą kampaniją prieš homoseksualumo propagavimą.

„Google“ šį savo žingsnį komentuoti atsisakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.