Pašalpų gavėjai jau pelnosi iš įžymybių statuso

Jungtinėje Karalystėje audrą sukėlęs penkių laidų ciklas „Pašalpų gatvė“ jau parodytas. Bet ekranuose šmėžavę valstybės išmokų gavėjai ilgai nebus užmiršti – jie pelnosi iš įžymybių statuso, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Daily Mail“ informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2014, 7:15 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:36 AM

Interviu už pinigus, autografų pardavinėjimas, dalyvavimas įvairiose laidose ir netgi planai kandidatuoti rinkimuose į parlamentą. Tokia dabar per kanalą „Channel 4“ rodytos laidos „Pašalpų gatvė“ („Benefits Street“) herojų kasdienybė.

Laidų cikle rodytos Birmingamo Jameso Turnerio gatvės gyventoja 42-ejų Deirdre Kelly, populiariai vadinama tiesiog baltaode Dee, dabar mėgaujasi dėmesiu ir uždarbiu.

Vieniša dviejų vaikų motina pastebimai išgražėjo: pakeitė šukuoseną, vilki elegantiškesnius drabužius, numetė svorio ir ėmė nešioti madingus akinius.

D.Kelly mobilusis telefonas tiesiog įkaitęs nuo skambučių su pasiūlymais. Ir vakar ji dalyvavo laidoje, kurioje buvo diskutuojama apie problemas, iškeltas prieštaringai vertinamoje „Pašalpų gatvėje“.

Kitoje laidoje D.Kelly susipažino su garsaus dešiniosios pakraipos žurnalo „Spectator“ redaktoriumi Fraseriu Nelsonu. Jis moteriai pasiūlė į leidinį parašyti komentarą.

Dee sutiko pasidalyti savo patirtimi apie pašalpas ir publikacijoje atskleidė, kad per savaitę valstybės išmokomis gauna apie 200 svarų sterlingų (840 litų).

„Matau, kodėl kai kurie žmonės pyksta. Pašalpų sistema leidžia įsipatoginti ir dėl to kai kurie asmenys neieško darbo. Bet tai problema, su kuria turi kovoti vyriausybė“, – rašė D.Kelly.

Moteris taip pat sulaukė pasiūlymo dalyvauti kanalo „Channel 5“ realybės šou „Celebrity Big Brother“. Už tai jai esą būtų sumokėta mažiausiai 60 tūkst. svarų sterlingų (252 tūkst. litų).

Tačiau „Channel 4“ atstovai, nenorėdami atiduoti baltaodės Dee konkurentams, neva pasiūlė jai sumokėti tūkstančius svarų, kad ji tik atsisakytų pasiūlymo.

Daugybės įvairių pasiūlymų D.Kelly sako dar net nesvarsčiusi, nes neturėjusi laiko. Tačiau jo moteris žada rasti ir kandidatuoti kituose Jungtinės Karalystės parlamento rinkimuose.

Kai kurie leidiniai, regis, net pamiršta, kad daro žvaigždę iš moters, kuri valstybės išmokas ėmė gauti netekusi darbo Birmingamo miesto taryboje, kai D.Kelly buvo pričiupta vagianti pinigus – už tai 2007-aisiais jai skirta lygtinė kalėjimo bausmė.

Įžymybės statusu džiaugiasi ir kita J.Turnerio gatvės gyventoja – Samora Roberts, populiariai vadinama juodaode Dee. Dėl nusikaltimų, susijusių su narkotikais, teisme apkaltinta S.Roberts taip pat sulaukė pasiūlymų duoti interviu už pinigus.

Toje pačioje gatvėje gyvenantys 23-ejų Markas Thomas ir Becky Howe taip pat stengiasi užsidirbti. Du vaikus auginanti pora svetainėje „eBay“ pardavinėja autografus. Vienas laidos žiūrovas už juos nepagailėjo ir 63 svarų sterlingų (265 litų).

Gerų naujienų gali papasakoti ir „Pašalpų gatvės“ herojus Stephenas Smithas, kuris vaikščiodavo nuo durų prie durų ir po 50 pensų pardavinėdavo niekniekius. Jis sulaukė daugybės darbo pasiūlymų.

Vieniša dviejų vaikų motina Sherrell Dillion, kuriai 27-eri, dirbdavo parduotuvėse. Bet kur kas labiau ji norėjo tapti modeliu. Dabar jauna moteris turi du atstovus ryšiams su visuomene, o apie interviu su ja už dyką negali būti nė kalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.