Australijos premjeras sugrąžina riterių ir damų titulus

Australija antradienį paskelbė, kad į apdovanojimų sąrašą vėl bus įtraukti riterių ir damų titulai nusipelniusiems visuomenės nariams. Ministras pirmininkas Tony Abbottas, kuris yra tvirtų pažiūrų monarchistas, sakė, kad kasmet iki keturių žmonių galės gauti tokius titulus, pradedant darbą baigiančia britų karalienės atstove, generaline gubernatore Quentin Bryce ir ją pakeisiančiu Peteriu Cosgrove'u.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 1:10 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:30 AM

„Manau, kad tai svarbus mūsų šalies gyvenimo simbolis, – sakė T.Abbottas. – Tai – už išskirtinius pasiekimus“.

Visas rekomendacijas dėl šių titulų teiks T.Abbottas ir tvirtins karalienė Elizabeth II, kuri sudarydama sąlygas naujiesiems apdovanojimams pataisė atitinkamą teisinį dokumentą – privilegijų raštą Australijos ordinui.

Kai kurias Australijos ordino kategorijas, tarp jų – riterio ir damos, 1976 metais įvedė tuometinis ministras pirmininkas Malcolmas Fraseris, bet po dešimtmečio riterio ir damos kategoriją panaikino Bobas Hawke'as.

Anksčiau iš viso buvo paskirta tik 12 Australijos riterių ir dvi damos.

Q.Bryce pernai iš naujo pakurstė debatus dėl respublikos, kai pareiškė paramą monarcho pakeitimui Australijos valstybės vadovu.

Prieš pernai rugsėjį įvykusius rinkimus valstybinis transliuotojas ABC paklausė daugiau kaip 1,4 mln. žmonių nuomonės ir nustatė, kad 38 proc. australų pritaria ryšių su britų monarchija nutraukimui, o 20 proc. yra neutralūs šiuo klausimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.