Prancūzų pora iškovojo kompensaciją už povo klyksmą

Prasta savijauta? Erzina paukščių garsai? Galima reikalauti kompensacijų. Taip nusiteikę europiečiai pastaruoju metu vis dažniau švenčia pergalę teismuose.

Dėl gražiai atrodančio, bet klyksmais miegoti neduodančio povo prancūzų pora kreipėsi į teismą ir prisiteisė 4 tūkstančių eurų kompensaciją.<br>AFP nuotr.
Dėl gražiai atrodančio, bet klyksmais miegoti neduodančio povo prancūzų pora kreipėsi į teismą ir prisiteisė 4 tūkstančių eurų kompensaciją.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 9:45 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:57 PM

Nėra nieko neįprasta pusę nakties nesudėti bluosto dėl neramių kaimynų ar triukšmo, sklindančio iš gatvės.

Tačiau viena prancūzų pora iš Marselio niekaip negalėjo išsimiegoti dėl povo klyksmo, kurį jai reikėjo kęsti ketverius metus, remdamasis „The Independent“, „The Daily Mail“, „Huffington Post“ informacija rašo „Lietuvos rytas“.

Dėl nemigos sutuoktinius net apėmė depresija ir jie turėjo reguliariai lankytis pas psichoterapeutą. Už tai jiems dabar skirta piniginė kompensacija.

Povas 2008-aisiais kaip dovana buvo įteiktas tuomečiam miesto merui. Tačiau gražuolis paukštis dažnai pabėgdavo iš aptvaro ir laisvai bėgiodavo 9-ajame Marselio rajone, vietos gyventojams keldamas nepasitenkinimą. Dėl to miesto pareigūnų adresu pasipylė skundai.

Todėl 2009-aisiais nuspręsta paukštį nuvežti į ūkį prie Marselio, kurio kaimynystėje ir gyvena minėti sutuoktiniai. Bet povas drumstė ir jų ramybę.

Neapsikentusi paukščio keliamo triukšmo, 2012-aisiais pora bandė Marselio rotušę paduoti į teismą, tačiau už patirtus nepatogumus gyvenant paukščio kaimynystėje gavo vos 100 eurų kompensaciją.

Pasipiktinę tokiais rezultatais sutuoktiniai kreipėsi į apeliacinį teismą ir dabar sulaukė 4 tūkst. eurų kompensacijos.

Teismas nusprendė, jog miesto pareigūnai darė nepakankamai, kad paukštis netrukdytų porai.

Daug kam neįprasta pasirodė ir priežastis vienai italų porai skirti kompensaciją.

Draudimo kompanija sutuoktiniams turės sumokėti 20 tūkstančių eurų už tai, kad po avarijos suprastėjo italų lytinis gyvenimas.

Poros negandos prasidėjo tada, kai moteris prieš porą metų buvo partrenkta pėsčiųjų perėjoje. Ji teigia iki šiol kenčianti nugaros skausmus ir nebegalinti kaip anksčiau džiaugtis lytiniais santykiais su vyru.

Dėl sužeidimų moteris taip pat negali laisvalaikiu sportuoti, važinėtis dviračiu ir keliauti su sutuoktiniu. Tad suprastėjo ir kasdienis poros gyvenimas.

Masos-Kararos provincijos (Toskana) teismas nurodė avariją sukėlusio automobilio vairuotojo draudimo kompanijai sumokėti porai kompensaciją. Teisėjas Rino Tortorelli atmetė bendrovės teiginius, kad vidutinio amžiaus pora yra per sena mėgautis aktyviu lytiniu gyvenimu.

Kompensaciją tikriausiai norėjo gauti ir britė Jane Malcahy, kuri apkaltino teisininkus neįspėjus, kad skyrybomis bus nuraukta jos santuoka.

Uoli katalikė daugiau nei prieš porą mėnesių bandė paduoti teisininkus į teismą, tačiau teisėjas iškelti bylą atsisakė.

Todėl J.Malcahy liko ne tiktai be kompensacijos, bet ir trumpam buvo tapusi pajuokų objektu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.