JAV - pirmoji pasaulyje trijų moterų santuoka

Jungtinėse Amerikos Valstijose, Masačusetse gyvenančios Doll, Kitten ir Breen atrado gyvenimo džiaugsmą. Viena su kita susituokusios moterys ne tik gyvena kartu, tačiau ir laukiasi pirmojo vaiko, rašo dailymail.co.uk

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2014, 9:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:18 PM

Doll, Kitten ir Breen susituokė 2013–ųjų rugpjūtį.

Trijulė dirbo su šeimos advokatu, kuris dėka metrikacinių dokomentų kombinacijų padėjo įteisinti trijų moterų santuoką.

Kiekvieną moterį prie altoriaus lydėjo kiekvienos iš jų tėvas. Visos trys dėvėjo vestuvines sukneles ir keitėsi vestuviniais žiedais.

„Pasaulyje nėra nei vienų, kurie susituokę taip, kaip mes“, - sako trisdešimtmetė Doll.

Ši nesuvokiama istorija prasidėjo, kai Brynn ir Doll 2009–aisiais susipažino pažinčių svetainėje. Iki tada Brynn išgyveno dvi nesėkmingas santuokas su moterimis ir galutinai apsisprendė, kad santykiai tik su vienu asmeniu – ne jai. Savo ruožtu mados dizainerė Doll jau nuo pat paauglystės užsiėmė poligamija.

Neilgai trukus moterys pradėjo draugauti, o po dvejų metų nusipirko namą. Netrukus jos pradėjo ieškoti trečio žmogaus ir surado Kitten, kuri prieš susipažinimą su lesbiečių pora išgyveno nesėkmingus santykius su vyru. Dabar Kitten sako, kad būdama heteroseksualė pati sau melavo.

Po gyvenimo išbandymų visos trys moterys teigia, kad jų svajonės išsipildė. „Su Doll ir Kitten viskas stojo į savo vietas. Panašu, kad dėlionė iš trijų dalių kiekvienai iš mūsų pagaliau baigta.“, – pasakojo Breen.

Po dvejų metų gyvenimo kartu trijulė nusprendė susituokti.

„Aš visada norėjau vestuvių. Santuoka man visada buvo meilės bei įsipareigojimo simbolis. Mes norime įrodyti savo meilę viena kitai ir padaryti tai būtent vestuvėmis kaip ir kiekvienas mylintis žmogus. Nors esame netradicinė šeima, viską darome kaip normalūs žmonės“, – sakė Kitten.

Doll taip pat sako, kad jos beveik nesiskiria nuo tradicinių, dvejų asmenų šeimų.

„Skiriasi tik tai, kad gyventi ir ieškoti kompromisų yra kur kas sunkiau. Taip pat mums sunku ką nors kartu nuveikti. Todėl viską, ką darome ar darysime, rašome į kalendorių. Iš kitos pusės, namų ruoša mums – kur kas lengvesnis darbas.“

27–erių Kitten tapo nėsčia po to, kai pasinaudojo spermos banko paslaugomis.

„Mūsų svajonė – turėti tris vaikus. Po vieną kiekvienai“, – teigė 34–erių Breen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: apie ką tarėsi ir dėl ko susitarė koalicinė taryba?