Motinos instinktas prieš baimę: meška išgelbėjo savo jauniklį

Kanadoje nufilmuota neįtikėtina akimirka, kaip mama meška išgelbsti judriame greitkelyje atsidūrusį savo mažylį. Tai nutiko Kootenay nacionaliniame parke, esančiame Kanados Britų Kolumbijos provincijoje, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2014, 4:06 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:33 PM

Įrašo pradžioje matyti, kaip meškiukas sutrikęs traukiasi nuo dideliu greičiu lekiančių automobilių, gyvūnas atrodo išsigandęs. Ne mažiau išsigandusi automobilių atrodo ir kitapus betoninės kelkraščio atitvaros esanti jo mama meška. Šalia jos smalsiai galvą kelia ir kitas jos mažylis.

Tačiau motiniškas instinktas nugali baimę. Mama meška persisveria per atitvarą ir nasrais sučiupusi meškiuką už viršugalvio atsargiai įsikelia pas save.

Jaudinančią akimirką nufilmavo tornadų medžiotojas Ricky Forbesas. Pamatęs pavojingai arti važiuojamosios dalies esantį juodojo lokio jauniklį, sustojo ir ėmė jį filmuoti. Pasak R.Forbeso, meškiuko išgelbėjimas atrodė įspūdingai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.