Kinas pavaišins amerikiečių varguolius milijono dolerių pietumis

Ekscentriškas turtuolis iš Kinijos Chen Guangbao mėgsta pasišvaistyti pinigais – jis ketina pakviesti net tūkstantį skurstančių amerikiečių į iškylą Niujorko Centriniame parke, skelbia „The Daily Telegraph“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:26 PM

Provokuojamais viešųjų ryšių triukais garsėjantis milijardierius teigia, kad šiuo žingsniu nori priminti pasaulio turtingiesiems, jog „prabanga, lošimai ir prostitucija nėra tie dalykai, kurie apibūdina turtingo žmogaus gyvenimą“.

Chen Guangbao tikisi, kad apytiksliai milijoną dolerių kainuosiantys prašmatnūs pietūs padės pagerinti valstybių tarpusavio santykius ir pakeisti amerikiečių požiūrį į turtingus kinų verslininkus, kurie siekia didinti investicijas JAV rinkoje.

„Noriu paskleisti žinią JAV, kad Kinijoje yra ir daug filantropiškai nusiteikusių verslo žmonių, kurie nešvaisto pinigų vien prabangai“, – teigė kinų turtuolis.

Ilgą laiką buvo slepiama, kur vyks iškyla, tačiau šią savaitę paaiškėjo, kad svečiai galės mėgautis prabangiais valgiais restorane „Loeb Boathouse“, kuris Niujorke pagarsėjęs kaip romantiška gamtos mylėtojų oazė. Būtent šiame restorane buvo filmuojama romantinė komedija „Kai Haris susitiko Sali“.

Kinas jau anksčiau išgarsėjo netikėtomis socialinėmis akcijomis, kai ėmėsi pardavinėti gryną orą skardinėse norėdamas atkreipti dėmesį į užterštumą, ar viešai sudaužė naujutėlaitį automobilį „Mercedes“, kad atkreiptų dėmesį į klimato kaitos keliamas problemas.

„Dauguma Kinijos turtingųjų susikrovė turtus iš spekuliavimo rinkoje arba susitarimų su valdžios atstovais, būdavo pamirštama gamtos apsauga. Negaliu užsimerkti ir nejausti socialinės atsakomybės“, – sakė Chen Guangbao, savo turtus susikrovęs iš atliekų perdirbimo verslo.

Kinijos verslininkas nesyk pabrėžė, kad jo tikslas yra sukurti „labdaros armiją“ – turtingesni piliečiai sugrąžintų dalį savo uždirbto pelno įvairių socialinių akcijų pavidalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.