Didžiausiame pasaulio turbane indas slepia papuošalus ir ginklus

Neįtikėtina, kokį svorį gali atlaikyti žmogaus kaklas. Indijoje, Pandžabo provincijoje, gyvenantis Avtaras Singhas Mauni pretenduoja tapti planetos rekordininku – ant galvos jis nešioja bene didžiausią pasaulyje turbaną, sveriantį daugiau kaip 45 kilogramus, pasakoja „Huffington Post“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2014, 4:30 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 8:08 PM

Išvyniotas visas turbano audinys yra apie 645 m ilgio – tiek, kiek kartu sudėjus būtų 13 olimpinių plaukimo baseinų. Dabartinio rekordininko Majoro Singho išvyniotas turbanas yra trumpesnis – 400 m.

A.S.Mauni tokį didžiulį turbaną, prikaišiotą ginklų ir papuošalų, nešioja esą todėl, kad priklauso kilmingai sikhų giminei, kuri garsėjo narsiais kariais, turinčiais didžiulius turbanus ir melsvai žalsvos spalvos drabužius.

Turbanai nešiojami kaip religinis atributas, kaip pagarba „dieviškajai dovanai – plaukams“. Turbano nešiotojas niekada nesikerpa plaukų.

Išskirtinė A.S.Mauni išvaizda sulaukia skirtingos reakcijos. Jauni sikhai turbanų nešioti nenori. Tačiau milžiniško turbano savininkas teigia, kad šis galvos apdangalas nekelia nepatogumų, net atvirkščiai:  jo trūksta, kai būna vienplaukis.

Dauguma žmonių nuo indo laikosi atokiai ir į pokalbius nesileidžia.

„Susivynioti turbaną man trunka šešias valandas, – sako Mauni. – O kai kurie žmonės tiesiog nusifotografuoja ir iškart pabėga.“

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.