Mergaitė, vardu ISIS, ragina kovoti su ISIS

Isis (liet. Izidė) – egiptiečių deivė, motinystės simbolis, gamtos globėja. Tačiau tokį vardą gavusios merginos šiandien girdi ne komplimentus, o patyčias. Visam pasauliui sužinojus apie žiaurią „Islamo valstybę“, kurios  viena angliškų santrumpų yra būtent ISIS, tūkstančiai merginų ir moterų yra priverstos ginti savo vardą, skelbia „The Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2014, 4:00 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:57 AM

Aštuonmetės australės Isis Leskien tėvas Frankas Leskienas aktyviai siekia pokyčių – jis reikalauja nebevadinti Irako ir Sirijos Islamo valstybės ISIS vardu, kuris sukelia nemalonumų visai jo šeimai.

Leskienų šeima skatina žmones pasirašyti peticiją dėl „Islamo valstybės“ pervadinimo. F.Leskieno ir jo žmonos Sheridan įsitikinimu, būtina užkirsti kelią bet kokiems neaiškumams dėl merginų ryšio su terorizmu.

Islamo valstybė buvo pripažinta grėsme visam pasauliui dėl šiurpių grasinimų Vakarams ir vaizdo klipų, kuriuose nupjaunamos galvos dviem JAV žurnalistams ir pagalbos darbuotojui iš Anglijos.

Aštuonmetės Isis tėvai kreipėsi į žiniasklaidą ir visuomenę prašydami atsisakyti tokio teroristų grupuotės pavadinimo, nes jis sukelia nemalonumų tūkstančiams tokį vardą turinčių merginų ir moterų visame pasaulyje.

„Tai gražus vardas, ilgai jį rinkome. Egiptiečių deivė yra rūpintoja, globėja. Anksčiau apie dukters vardą girdėdavome daug malonių žodžių, tačiau dabar žmonės jo išsigąsta ir nuo mūsų atsiriboja“, – pasakojo mergaitės tėvai.

Jų teigimu, pokyčiai turi įvykti ne dėl religinių ar rasinių priežasčių, o dėl jo dukters saugumo.

„Esame paprasti žmonės ir norime vėl ramiai gyventi. Kaip Isis tėvas padarysiu viską, kad tai įvyktų“, – tvirtino F.Leskienas.

„Kai per futbolo treniruotes šaukiu jos vardą, žmonės pradeda keistai į mane žiūrėti. Jie nenori su mumis turėti nieko bendra“, – pasakojo dvylikametis Isis brolis Maximus.

Nebevartoiti ISIS santrumpos reikalauja ne tik Leskienai, bet ir kitos jų dukters bendravardės, kurias žmonės net sieja su terorizmu.

Amerikietė Isis Martinez ragina žmones pasirašyti peticiją „Tūkstančiai moterų ir merginų, vardu Isis“ („Thousands of Women and Girls Named Isis“) ir prisidėti prie jos vardo išgelbėjimo.

„Jaunos merginos, vardu Isis, patiria patyčias, o suaugusios moterys dėl savo vardo susiduria su problemomis dirbdamos oro uostuose ir lėktuvuose. Kartais jos net pavadinamos teroristėmis“, – rašoma peticijoje, kurią jau pasirašė beveik 33 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.