Danai atsibudo – ketina uždrausti seksą su gyvūnais

Danija – viena nedaugelio Europos šalių, kuriose zoofilija – seksas su gyvūnais iki šiol nėra draudžiama. Norvegija, Švedija ir Vokietija dar ne taip seniai uždraudė šią praktiką, tad dėl sekso turistų, ištroškusių patenkinti savo lytinę aistrą su gyvūnais antplūdžio, danai taip pat planuoja uždrausti zoofiliją, skelbia „The Local“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2014, 4:45 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 12:27 PM

Maisto ir žemės ūkio ministras Danas Jorgensenas, kuris yra garsus šalies gyvūnų teisių gynėjas, atitinkamą pataisą ketina teikti artimiausiu metu. Danijoje galiojantis įstatymas – Gyvūnų gerovės aktas kol kas nedraudžia sekso su gyvūnais, tačiau gyvūnų teisių gynėjų spaudimas ir viešas laimingiausia šalimi vadinamos Danijos gėdijimas, regis, privertė Kopenhagą galiausiai apsigalvoti.

Tiesa, ministras išsisuko nuo klausimo, ar keisti įstatymus privertė Danijos įvaizdžiui daroma žala. D.Jorgensenas pareiškė, kad didžioji dalis gėdą šaliai darančių atvejų – tai seksualinė prievarta prieš gyvūnus.

Jei Velse ar naujojoje Zelandijoje įprasta šaipytis iš sekso su gyvūnais, ypač avimis, o tokiose šalyse, kaip Pakistanas ar Afganistanas tokie santykiai laikomi įprastais, tai Danijoje – vienoje labiausiai išsivysčiusių šalių pasaulyje žmonių seksas su gyvūnais, regis, tapo nebetoleruojamu reiškiniu. Neseniai atlikta nuomonės tyrimų apklausa parodė, kad 76 proc. danų pritaria zooflijos uždraudimui.

Tiesa, kai kurie gyvūnų teisių gynėjai pabrėžia, kad net ir dabar galiojančių įstatymų esą pakaktų, mat juose draudžiama prievarta prieš gyvūnus. Tuo tarpu priėmus pataisas bus sunkiau sekti seksualinio smurto prieš gyvūnus atvejus.

Vis dėlto, Danijoje gyvenantys ar čia atvykstantys patys zoofilai mėgsta pabrėžti, kad jie gyvūnų neskriaudžia ir turėtų būti toleruojami, kaip ir bet kurios kitos netradicinės orientacijos atstovai.

Pavyzdžiui neseniai per dokumentinių „Vice“ laidų ciklą rodytame reportaže zoofilas Oliveris Burdinskis gyrėsi nuo vaikystės esąs zoofilas ir nė neketinantis skriausti savo šuns. Jis tikino pats esąs „kalė“, kuris leidžia savo šuniui tenkinti poreikius.

Zoofilai 2009 metais netgi įkūrė jų gynimo organizaciją – „Zeta“, kuri esą taip pat gina ir gyvūnų teises. Zoofilai kaltina kitus gyvūnų teisių gynėjus, kurie esą nepateikia tikrų argumentų dėl prievartos prieš gyvūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras