Vaikams siūlo žaisti su Ebolos virusu

Baisiomis komplikacijomis ir mirtimi grasinantis Ebolos virusas, kurio proveržis neramina ne tik Pasaulio Sveikatos Organizacijos specialistus, bet ir visą pasaulio bendruomenę, gali tapti itin populiariu žaislu, skelbia bbc.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2014, 3:44 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 5:26 AM

JAV žaislų kompanija „Giant Microbes“ („Milžiniški mikrobai“) pardavinėja žaislus, kurie, sakoma, sulaukė milžiniško populiarumo vaikų tarpe. „Mes jau kurį laiką pardavinėjome Ebolos žaislą, bet pastaruoju metu jie sukėlė tokį susidomėjimą, kad išperka visus iki vieno“, – pasakojo kompanijos atstovė Jungtinėje Karalystėje Carol Allam.

„Pardavėme tūkstančius per pastaruosius mėnesius. Visi dingo iš lentynų, nes jie realistiški. Jei pažiūrėtumėte per mikroskopą, pamatytumėt, kad Ebolos viruso forma yra būtent tokia kaip žaislo“, – teigė kompanijos atstovė, kuri pabrėžę, kad dažnai žaislus perka studentai.

„Tai nėra žaislas, tai ir švietimo priemonė. Paskutiniai 12 žaislų, kurie mums liko – 60 centimetrų siekiantys Ebolos žaislai“, – sakė ji, pridurdama, kad žaislai kuriami taip, kad turėtų savo asmenybę ir patiktų žmonėms.

„Nuo pat jo atradimo 1976 metais Ebolos virusas tapo tikru T-Rex dinozauru virusų gretose“, – apie rudą žaislą gelsvomis akimis sakoma ant produkto pakuotės.

Ši kompanija nėra vienintelė, kuri bando pasipelnyti iš Ebolos viruso temos. Štai reperis Cam'ron pasiūlė kurti Ebolos kaukes, kurios turėtų jo veidą. „Ebola nėra juokai. Tad jei turi būti saugus, būk ir madingas“, – skelbė jis socialiniuose tinkluose.

Tiesa, reperis užmiršta paminėti, kad Ebolos virusas nėra perduodamas oru, tad jokios kaukės nepadės apsisaugoti nuo jo plitimo. PSO teigė, kad nors kaukės ir pirštinės išties prisideda prie viruso stabdymo, tam reikia žymiai rimtesnių priemonių.

Parengė Paulius Gritėnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.