5 keisčiausi nuogybės įstatymai

Visi žino, kad nėra priimtina nusimesti rūbus ir lakstyti nuogam viešumoje. Nėra priimtina ir siuntinėti savo nuogybės nuotraukas nepažįstamiems žmonėms. Vis dėlto, pasaulyje pilna keistų įstatymų, reglamentuojančių kiek ir kaip nuogi galite būti viešumoje ar net savo namuose, rašo huffingtonpost.com.

Nuogybė dažnai reglamentuojama įstatymais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nuogybė dažnai reglamentuojama įstatymais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-13 11:50, atnaujinta 2018-01-19 06:54

Štai pavyzdžiui Los Andžele, Kalifornijoje, yra leidžiami nuogalių turistiniai žygiai. Susitarę su vietos pareigūnais nudistai gali keliauti ir grožėtis gamta tokiu pavidalu, kokiu gamta juos ir sukūrė.

O Luizianos valstijoje nėra draudžiama pražygiuoti gatve nuogiems. Tiesa, įstatymai apibrėžia, kad toks žygiavimas turi būti „be jokių gašlių tikslų“. Neaišku, kokie kriterijai nulemia gašlumą, tačiau norinčiųjų pasinaudoti šia teise taip pat nėra daug.

Singapūre galioja tikrai griežti įstatymai, tačiau kai kurie iš jų peržengia net ir privačios erdvės ribas. Šioje Azijos valstybėje draudžiama vaikščioti nuogiems net ir namuose. Pastebėjusi jus vaikštinėjanti po namus neapsirengusį, policija gali įsiveržti ir čia pat surašyti protokolą bei paskirti iki 2 tūkstančių dolerių siekiančią baudą.

Tiesa, įstatymas lyg ir skelbia, kad tokios baudos galioja tik vaikščiojantiems nuogiems kitų žmonių akivaizdoje, tačiau beveik visi Singapūro gyventojai, kaip ir kiti pasaulio žmonės, gyvena namuose su langais, tad kiekvienas, pamatęs jus besimaskatuojantį prieš langą gali skubiai kviesti policijos pareigūnus.

Klivlande, Ohajuje, draudžiama viešoje vietoje rodyti net ir krūties kraštelį. Moterys, ne visiškai pridengę savo krūtis ar joms išsprūdus iš rūbų, gali būti apkaltintos viešoje vietoje nederamu elgesiu ir nubaustos už chuliganizmą.

O štai Niujorke – atvirkščiai. Moterims įstatymu leidžiama vaikščioti iki pusės nuogoms, jei tik tai nėra daroma reklamos ar kitokiems pelną nešantiems tikslams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.