Įkaitų drama? Šiuolaikinis žmogus pirmiausia darys asmenukę

Chaotiški vaizdai iš Sidnėjaus, kur pirmadienis prasidėjo įkaitų drama miesto centre esančioje kavinėje, įstrigo keistais, šiuolaikinį žmogų puikiai apibūdinančiais vaizdais.

Daugybė žmonių nusprendė, kad Sidnėjuje reikia įamžinti save ir neeilinę dieną.<br>AFP/Scanpix nuotr. ir lrytas.lt fotomontažas
Daugybė žmonių nusprendė, kad Sidnėjuje reikia įamžinti save ir neeilinę dieną.<br>AFP/Scanpix nuotr. ir lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2014, 8:25 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:41 AM

Per pirmas šešias įkaitų dramos valandas pareigūnai, regis, nesugebėjo atitverti teritorijos – aplink slampinėjo ne tik policijos snaiperių vietas išduodantys fotografai, bet ir žiopliai, skubantys darytis asmenukes.

Ką daro žmogus pakliuvęs į situaciją, kur jam gali grėsti pavojus? Paprastai žmogus bando išvengti pavojaus, tad sprunka. Bet kai kuriuos pavojingos situacijos sąmoningai ar ne tiesiog traukia.

Įkaitų drama, policija mėgina atitverti teritoriją? Bėgam, bet pirma – pasidarykim asmenukę. Regis, toks kai kurių save įamžinti panorusių žmonių požiūris pastebėtas Sidnėjuje.

Tai nėra naujausias dėl asmenukių pamišusių žmonių reiškinys, kuris susilaukia kritikos. Dar neseniai pasipiktinimą sukėlė mada Niujorke darytis asmenukes Rugsėjo 11-osios aukų memorialo vietoje.

Ten teko iškabinti net elgesio taisykles, kur skelbiama, kad čia yra susikaupimo ir atminties vieta, kur prisimenamas niujorkiečių skausmas bei šokas per 2001-ųjų rugsėjo 11-sios teroro įvykius, kai žuvo beveik trys tūkstančiai žmonių.

Vis dėlto nemažai žmonių šioje vietoje elgiasi taip, tarsi būtų pramogų parke ar zoologijos sode ir vaiposi išsitraukę savo telefonus, kol galiausiai lieka patenkinti į „Instagram“ įkelta savo nuotrauka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.